tiistai 16.8.2022 | 12:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lasten ja nuorten tueksi perustetaan rahasto – Pääomaksi kaupungin 400-vuotislahjoitukset

Outi Airola
Ke 13.10.2021 klo 09:40

Kokkola perustaa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointirahaston, päätti maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto. Rahastoon sijoitetaan pääomaksi ne testamenttilahjoitukset ja valtiokonttorilta saadut kuolinpesien varat, joiden käyttö on ohjattu yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Lisäksi kaupungin 400-vuotisjuhliin saadut rahalahjoitukset siirretään tähän rahastoon.

Rahaston tarkoituksena on edistää Kokkolassa asuvien alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten mahdollisuutta yhdenvertaiseen harrastamiseen ja vapaa-ajan toimintaan. Rahaston käyttöä pyörittää jatkossa sivistystoimi. Samalla valtuusto päätti rahaston pääoman kartuttamisesta myös jatkossa.

Valtuusto hyväksyi myös toimenpideohjelman, joka kantaa nimeä Lapsiystävällinen Kokkola 2021-2023. Se huolehtii siitä, että lasten yhdenvertaiset oikeudet esimerkiksi harrastamiseen ja vapaa-ajan viettoon toteutuvat. Toimenpideohjelma ohjeistaa myös kunnan tekemään työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi ja huolehtimaan haavoittuvassa asemassa olevista lapsista. Myös lasten ja nuorten ääni halutaan kuuluviin heitä koskevissa asioissa alkaen kaupunkiympäristön suunnittelusta.

Kokkola on aiemmin palkittu Unicefin nimissä toteutetusta vastaavasta hankkeesta, nyt toimenpiteitä halutaan jatkaa.

#