tiistai 25.1.2022 | 19:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Liina Viitasaaren kausi huipentuu Tampereella järjestettäviin erikoispitkän matkan SM-kilpailuihin – Sprintti on kuitenkin lempilaji

Seppo Järvelä
Ke 13.10.2021 klo 16:00

Kokkolan Suunnistajia edustava Liina Viitasaari on kilpaillut tällä kaudella tosi paljon.

– SM-sprintti syyskuun puolivälissä Juvalla oli kauden paras kilpailu, jossa olin 14. Se olisi voinut mennä tosi hyvin, jos pohje ei olisi krampannut puolimatkassa. Pääsin kuitenkin juosten maaliin, 18-vuotias Viitasaari kertoo.

Viitasaari kertoo, että hän tykkää kilpailla erityisesti sprinttimatkoilla.

– Sprintti vaatii nopeita päätöksiä. Reitinvalinnat pitää suunnitella nopeasti ja ennakoiden. Siinä ei ole paljon aikaa miettiä.

Syksyn yösuunnistusta Viitasaari pitää kivana vaihteluna. Pimeässä suunnistamista hän pääsi kokemaan jo Jukolan viestissä Rovaniemellä.

– Suunnistin ensin naisten Venlojen viestin ja sen jälkeen Jukolan aloitusosuuden. Se oli tosi kiva kokemus, vaikka akkuliivi hajosi matkalla ja jouduin sitä säätämään, Viitasaari kertoo.

Viime viikonloppuna Viitasaari suunnisti Koululiikuntaliiton kisoissa Vehkalahdella. Kausi päättyy tulevana viikonloppuna Tampereella järjestettäviin erikoispitkän matkan SM-kilpailuihin.

Liina Viitasaari kilpaili suunnistuksessa jo kahdeksanvuotiaana.

– Kävin seuran suunnistuskoulussa ihan pienenä. Isäni oli silloin siellä ohjaajana, Viitasaari kertoo.

Suunnistuskoulussa saaduilla opeilla rastit löytyivät hyvin. Talvella liikunnallinen tyttö harrasti hiihtoa Kokkolan Veikkojen riveissä.

– Kävin harjoituksissa, leireillä ja kilpailin aktiivisesti 14-vuotiaaksi asti.

Suunnistuksessa Viitasaarta viehättää lajin monipuolisuus.

– Laji ei ole pelkästään fyysinen. Siinä tarvitaan myös kartanlukutaitoa.

Tukeaharrastukseen tulee seurasta ja kotoa.

– Meillä on seurassa hyvä yhteishenki ja hyvät ohjaajat. Kaikki kannustavat toisiaan, Viitasaari kiittelee.

Syksyn ja kevään ylioppilaskirjoitusten ohella Viitasaari treenaa kuusi seitsemän kertaa viikossa lenkkeilemällä ja harjoittelemalla suunnistustaitoa.

– Lenkit ovat pääosin vauhtileikittelytyyppisiä metsäteillä. Käyn myös GIF:n juoksuharjoituksissa ja treenaan lihakuntoa.

”Laji ei ole pelkästään fyysinen. Siinä tarvitaan myös kartanlukutaitoa.

#