tiistai 25.1.2022 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

100 vuotta seuratoimintaa – Ykspihlajan Reima juhlii muun muassa lasten tapahtuman ja valokuvanäyttelyn merkeissä

Sini Sulkakoski
Ke 13.10.2021 klo 13:45

Ykspihlajan Reima r.y. juhlii satavuotista taivaltaan lokakuun viimeisellä viikolla.

– Olen ollut mukana Ykspihlajan Reiman toiminnassa reilusti yli 50 vuotta, joten monenlaista muistoa onkin vuosien varrella päässyt kertymään, virkkoo Ykspihlajan Reima r.y.:n kunniapuheenjohtaja Eino Päivärinta, kun puheeksi tulee lähestyvät seuran juhlat.

– Eino toimii lisäksi juhlatoimikunnan puheenjohtajana. Me muut olemme koittaneet pyöriä juhlajärjestelyissä apuna, nauravat Ykspihlajan Reima r.y.:n puheenjohtaja Tuomo Hautala, taloudenhoitaja Matti Hourula ja sihteeri Ritva Liimatainen.

Ykspihlajan Reima r.y.:llä on tällä hetkellä kuutisen sataa jäsentä. Nykyisiin Reiman lajeihin kuuluvat hiihto, jalkapallo, salibandy, suunnistus, nyrkkeily, lasten maastojuoksu, keilaus, lasten liikuntakerho sekä veteraanitoiminta.

– Esimerkiksi lasten liikuntakerho on ollut niin suosittu, että osallistujien maksimimäärä tuli täyteen ihan ennätysajassa! toteaa Hautala.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna juhlitaan satavuotista urheiluseuraa monin eri tavoin. Juhlaviikko alkaa keskiviikkona lasten tapahtumalla Ykspihlajan toimitalolla. Juhlaviikon torstaina avautuu niin ikään toimitalolla valokuvanäyttely Ykspihlajan Reiman historiasta.

– Näyttelyyn on pyritty saamaan kuvia kaikista jaostoista eri vuosiluvuilta. Kaikkinensa näyttelyyn on tulossa 200–300 kuvaa ihan laidasta laitaan, toteaa valokuvanäyttelyn järjestäjänä toimiva Hourula.

Ykspihlajan Reiman aktiivit kertovat juhlapäivän 31.10 alkavan sillä, että koko johtokunta käy tervehdyskäynneillä entisten Ykspihlajan Reiman puheenjohtajien haudoilla. Illan pääjuhlassa kuullaan Ykspihlajan Työväensoittajia, jonka lisäksi juhlassa on luvassa laulu- tanssi- ja liikuntaesityksiä. Juhlassa jaetaan myös ansiomerkkejä ja huomionosoituksia.

– Lasten juhla ja valokuvanäyttely ovat maksuttomia. Myös pääjuhlaan ovat kaikki tervetulleita, todetaan yhteisesti.

Pitkänlinjan urheilutoimittaja Roy Frilund on koostanut Reiman satavuotista historiaa kirjojen kansiin.

– Olen työstänyt kirjaa kolmisen vuotta. Se on noin 300-sivuinen, ja apuna sen tekemiseen olen käyttänyt muun muassa Reiman arkistoissa olevia lehtileikkeitä. Myös nämä yhdistyksen aktiivit ovat olleet kirjan tekemisessä todella suurena apuna, kiittelee Frilund.

Ykspihlajan Reiman historiikin on määrä ilmestyä ennen joulua.

”Näyttelyyn on pyritty saamaan kuvia kaikista jaostoista ja vuosiluvuilta.

#