tiistai 25.1.2022 | 18:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n voittoputki jatkuu ja GBK putoaa

Lasse Gran
Ke 13.10.2021 klo 10:30

KPV pelaa kauden viimeisen kotiottelun lauantaina ja vierailija MuSa pelaa veitsi kurkulla.

MuSa on osoittautunut pirulliseksi vastustajaksi. Kahden kauden aikana on kohdattu neljä kertaa, joka kerta porilaiset ovat vieneet täyden potin. Revanssin paikka!

Viikonloppu sujui vihreällä veralla odotetusti. KPV oli MP:n isäntinä hieman kohmeessa avausjaksolla, mutta korjasi lopulta oikeutetun voiton. Kotijoukkueen maaleista 2-1 voitossa vastasivat Oke Akpoveta kauden 9. maalillaan ja voittomaalin puski Severi Kähkönen tanskalaistaituri Kristian Andersenin keskityksestä.

– Peli oli koko ajan hallinnassamme, summasi valmentaja Niklas Vidjeskog.

KPV:lle ottelu oli käytännössä merkityksetön ja parhaalla kokoonpanolla pelattiin. Soraääniäkin on kuulunut, kun omat nuoret kuluttavat penkkiä.

– Kunnioitan tätä sarjaa sen verran paljon, että parhailla miehillä ja voitosta pelataan aina. Olisi muita sarjapaikasta taistelevia joukkueita kohtaan vääryys antaa joillekin etuutta, ”Nicke” toteaa.

GBK:n kausi on heikoin 30. vuoteen. Syksyllä 1991 GBK koki saman kohtalon – Kolmonen kutsui. Putoaminen ei tällä kertaa tullut yllätyksenä, sillä monen luottopelaajan lähtöä ei onnistuttu paikkaamaan. Myös muutama loukkaantuminen laittoi kapuloita rattaisiin, eikä hädin tuskin Nelosessa pysyneestä reservijoukkueista löytynyt omia tasokkaita pelaajia. Kymmenkunta vuotta pelaajavalmentajana toimineen Chris Corcoranin jatkosta ei ole tietoa.

Edellisellä kerralla GBK:n visiitti Kolmosessa jäi vain kauden mittaiseksi. Reilun kahden vuoden kuluttua GBK täyttää 100 vuotta. Ryhtiliikettä kaivataan niin edustus- kuin junioritoimintaan.

GBK kohtaa lauantaina merkityksettömässä ottelussa kaima JBK:n Pietarsaaressa.

Kolmonen on saatu päätökseen, mutta sekä Pohjanmaan lohkovoittaja SIF että kakkonen Kiisto ovat kieltäytyneet kunniasta pelata Kakkosessa. Nähtäväksi jää tuleeko GBK:lle kysely?

Pohjanmaan lohko on ollut vahvasti vaasalaispainotteinen ja tähän luvassa tervetullut muutos. Peräti viisi joukkuetta: GBK, KPV Akatemia, Myran, NIK ja Esse IK Kokkola-Pietarsaari akselilta takaavat kiihkeitä derbyjä.

”Kunnioitan tätä sarjaa sen verran paljon, että parhailla miehillä ja voitosta pelataan aina.

#