keskiviikko 17.8.2022 | 07:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Memoira sai kokkolalaisesta Kimmo Puhakasta riveihinsä täydennystä: "Musiikki kolahti heti ensimmäistä biisiä kuunnellessani"

Maria Store
Ke 13.10.2021 klo 17:00

Kokkolalainen rumpali Kimmo Puhakka on innostunut, ja ehkä vähän jännittynytkin. Kesällä hän liittyi porilais-jyväskyläläisen Memoira-metallibändiin ja nyt tuloillaan on uutta musiikkia, keikkoja ja Euroopan kiertuekin on suunnitteilla.

– Jännä nähdä, miten yleisö ottaa uuden musiikin vastaan.

Puhakka päätyi Memoiraan muusikoiden.net-sivustolle laittamansa hakuilmoituksen kautta. Ensin hakualueena oli Kokkolan seutu, mutta myöhemmin alue laajeni kun tärppiä ei tullut.

– Sitten soitettiin Porista, että Memoira tarvitsi rumpalia. En ollut kuullut heistä ennen, mutta musiikki kolahti heti ensimmäistä biisiä kuunnellessani.

Puhakka kuvailee Memoiraa Nightwish-tyyppiseksi, sinfonista metallia soittavaksi bändiksi. Solisti on jyväskyläläinen Annika Jalkanen.

Memoira on perustettu vuonna 2005. Mukana on enää yksi alkuperäisjäsen, syntikansoittaja Lassi Nuolivaara.

– Bändi piti välillä taukoa ja aktivoitui uudelleen 2018.

Puhakalla on takanaan kiireinen kesä ja syksy, kun hän on ottanut haltuun bändin vanhempaa tuotantoa, mutta myös uutta materiaalia, jota Memoira julkaisee tulevina kuukausina. Ensimmäinen uusi kappale, Phoenix, julkaistaan tulevana perjantaina.

Etätyöaikaan sopii, että porukka on nähnyt toisiaan livenä vain muutaman kerran.

– Uutta musiikkia pojat nauhoittivat Porissa ja demot liikkuivat sähköisesti sitten minulle, jotta pääsin treenailemaan niitä Kokkolassa.  Pääsin työskentelemään arvostamani Pasi Kauppisen kanssa. Äänitimme rummut hänen studiollaan (Studio 57) Alavetelissä.

Muut soittimet nauhoitettiin Porissa ja laulut Jyväskylässä, jossa biisit myös miksattiin.

– Masteroinnista vastaa Nightwishin luottomies, Finnvoxin Mika Jussila, joka mahdollisti hyvät napakat soundit. Olemme satsanneet paljon tuotantoon.

– Saimme rahaa liikkumaan Kokkolaan päin myös musiikkivideon teossa.

Phoenix-musiikkivideon kuvasi kokkolalainen, Nicumostakin tuttu Hannu Karppinen.

Marraskuussa bändi keikkailee Oulussa, Helsingissä ja Kemissä. Euroopan kiertuetta oululaisen JVR Agencyn manageri puuhaa bändille parhaillaan.

– Jospa jossain vaiheessa pääsisimme Kokkolaankin.

”En ollut kuullut heistä ennen, mutta musiikki kolahti heti ensimmäistä biisiä kuunnellessani.

#