tiistai 16.8.2022 | 14:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV jatkaa Ykkösessä – Lisenssihakemus tulee olla jätettynä 24. marraskuuta: "Seuraava steppi on valmentaja, jonka jälkeen aletaan katsastella pelaajapuoli"

Lasse Gran
Ke 10.11.2021 klo 10:30

Kannattajat voivat nukkua rauhassa. Tiistain pressitilaisuudessa KPV:n puheenjohtaja Jouko Vierimaa ilmoitti KPV:n jatkavan maan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla.

– Hallitus teki yksimielisen päätöksen. KPV hakee Ykkösen lisenssiä kaudelle 2022, Vierimaa kertoo.

Ykköseen KPV kuuluukin, ei kahta sanaa.

– Selvitystyössä otimme huomioon taloudelliset seikat, sekä koko maakunnan että Kokkolan tahtotilan sarjatason suhteen. Olemme saaneet tukea ja paljon kannatusta pelaamisesta Ykkösessä ja tunnemme, että KPV on ennen kaikkea koko yhteisön seura, johon kuuluu jatkaa kilpailullista toimintaa mahdollisimman korkealla tasolla. Tuo taso on Ykkönen, KPV:n hallitus toteaa tiedotteessaan.

Useassa puheenvuorossa linjataan KPV:n uutta suunta. Rahalla ei haeta menestystä, joskin sitäkin tarvitaan.

– Osallistumismaksut, bussimatkat, harjoittelu, kenttävuorot jne. nielevät noin 120 000 euroa. Mukaan ei siis ole laskettu pelaajapalkkioita.

Yhteisöllisyys nostetaan kunniaan. Mikä salaisuus ei ole ollut ontuva yhteistyö edustusjoukkueen, Akatemian ja B-junioreiden välillä.

– Halutaan, että tämä kolmikko puhuu samaa kieltä. Se on puuttunut, toteaa Kim Huuhka.

Lisenssihakemus tulee olla jätettynä Palloliittoon 24. marraskuusta. Kolmikon Vierimaan, Huuhkan ja valmennuspäällikkö Tomi Virran mukaan ongelmia ei ole luvassa. Toki tukku pelaajasopimuksia, viitisentoista, pitää olla allekirjoitettuna.

– Lisäaikaakin voi anoa, Vierimaa toteaa.

KPV:n hallitus on jakanut tehtäviä, yhden miehen harteilla ei enää olla. Kim Huuhkalla on päävastuu kartoittaa valmentaja- ja pelaajakuviot.

– Seuraava steppi on valmentaja, jonka jälkeen aletaan katsastella pelaajapuoli. Monet valmentajat ovat ottaneet yhteyttä. Tavoitteena on ratkaista valmentajakysymys viikon sisällä, Huuhka paljastaa.

Infotilaisuuden kolmikko painottaa vahvasti yhteisöllisyyttä. KPV haluaa tarjota pelaajilleen mahdollisuuden kehittyä omalle pelaajahuipulleen.

Polku huipulle on pitkään nuhainen. Parhaina päivinä puolisen tusinaa Kokkolan poikaa pelasi samanaikaisesti ulkomailla ammatikseen. -90 luvulla syntyneiden jälkeen on ollut luvattoman hiljaista. -90 syntyneet Petteri Forsell ja Patrick Byskata sekä -92 syntynyt Saku-Pekka Sahlgren ovat ainoat, jotka nousevat vahvasti esiin.

Kim Huuhka näkee paljon mahdollisuuksia Jaron tapaan.

– Jaro on hyvän juniorityön ansiosta onnistunut tuottamaan runsaasti pelaajia edustustasolle, Se on myönnettävä.

Ykkönen jatkaa ensi kaudella 12 joukkueen voimin, uusina liigasta pudonnut KTP sekä nousijakolmikko SJK Akatemia, JäPS Järvenpäästä ja Pargas IF. Palloliiton kaavailuissa on laajentaa sarja kahdella joukkueella. Se tietäisi, että vain yksi joukkue putoaisi kauden päätteeksi.

”Seuraava steppi on valmentaja, jonka jälkeen aletaan katsastella pelaajapuoli.

#