tiistai 24.5.2022 | 22:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Christian Sundista tulee KPV:n päävalmentaja – Niklas Käcko korvaa Chris Corcoranin GBK:n ruorissa

Lasse Gran
Ke 17.11.2021 klo 10:00

Elokuussa KPV:n valmennusta vahvistanut Christian Sund jatkaa Kokkolassa. Sopimus on kaksivuotinen, jonka jälkeen on vielä optiovuosi. Pesti on päätoiminen.

– Halusimme jatkuvuutta. Chrisu oli mukana jo viime vuonna ja saimme hyvän kuvan osaamisesta, KPV:n puheenjohtaja Jouko Vierimaa toteaa.

Kuvan nelikko painottaa yhteistyön tiivistämistä ja selkeää työnjakoa.Sund vastaa seuran edustusjoukkueen valmennuksesta, Aki Lyyski jatkaa Kolmosessa pelaavan Akatemian valmentajana ja Joni Sorvoja ottaa vetovastuun B-junioreiden ikäluokassa.

Sundin näkee erittäin tärkeäksi harjoituskulttuurin, jossa ei oikotietä ole. Kova työnteko on avainsana. Muutamassa vuodessa halutaan omavaraisuusastetta nostaa ja pelata sen edellyttämällä tasolla, eli Ykkösessä. ”Muukalaislegiooniin” ei ole varaa – halutaan myös yhtenäinen peli-identiteetti edustuksen, Akatemian ja B-junioreiden kesken, Sund toteaa.

Sundin työlistalla ylimpänä oli valmennuskuviot, jonka jälkeen on vuorossa pelaajakartoitukset ja -rekrytoinnit.

– Haluamme pelaajia, jotka jaksavat juosta ja taistella. Intohimo pitää näkyä, toteaa Kim Huuhka.

Päävalmentaja Sund painottaa myös rohkeuden merkitystä.

– Pitää uskaltaa ja saa myös epäonnistua.

– Kynnys nousta pelaajapolulla junioreista edustustasolle, pyritään madaltamaan mahdollisimman alhaiseksi, Aki Lyyski toteaa.

Akatemian pelaajavahvuus on viime kausina ollut reilut kaksikymmentä pelaajaa. B-junioreissakin, joka pelaa I-divisioonassa (ikäluokka 06-07) on valmentaja Sorvojan mukaan kolmisenkymmentä poikaa.

Seuran varapuheenjohtaja Kim Huuhka, jonka vastuualueena on eritoten pelaajarekrytointi, kertoo ettei pelaajasopimuksia vielä ole. Ensiksi piti saada valmentajakysymys ratkaistua.

Sund toivoo omien kasvattien jatkavan ja toivelistalla on Sebastian Mannströmin, Adam Vidjeskogin ja Haris Chantzopouloksen jatkopahvi, myös Aku Ahokankaan näytöt vakuuttivat Sundia.

Kymmenisen vuotta GBK:n edustuksessa pelaajavalmentajana toimineen Chris Corcoranin korvaa Niklas Käcko, jolla on erityisen vankka kokemus Jaron juniorivalmentajana ja meriittilistalla on myös kausia Jaron päävalmentajana.

GBK putosi syksyllä Kolmoseen ja saa seurakseen mm. KPV Akatemian ja Myranin.

– Haluamme nousta Kakkoseen, toteaa puheenjohtaja Robert Åström.

– PT suunnitelma on Ykkönen, mutta ei omien pelaajiemme kustannuksella, hallituksen jäsen Jussi Roiko painottaa.

Vuonna 2024 GBK viettää 100-vuotisjuhlaa.

”Haluamme pelaajia, jotka jaksavat juosta ja taistella. Intohimo pitää näkyä.

#