tiistai 31.1.2023 | 13:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kuvataidekoulun tapahtumassa kierretään valotaidepolkua ja ihastellaan tuliesitystä: "Luvassa on väriä ja valoa harmaan marraskuun keskelle"

Maria Store
Ke 17.11.2021 klo 12:00

Fossiileja, kadonneita kulttuureja, eläinlajeja ja kasveja. Diskoa tanssivia dinosauruksia ja dinosauruksen munia. Torstai-iltana kello kuuden jälkeen Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulun pihalla järjestettävällä Fossiili Festivaalilla voi ihastella kaikkea tätä.

Kyseessä on kuvataidekoulun perinteinen valotaidetapahtuma, joka järjestetään osana lasten ja nuorten Loistavaa!-kulttuuriviikkoa.

Kuvataidekoulun pihalle tulee valotaidepolku, jota voi kierrellä omatoimisesti.

– Oma taskulamppu kannattaa varata mukaan. Jaamme osallistujille värillisiä valokalvoja, joiden läpi voi myös ihastella teoksia, kertoo kuvataideopettaja Heidi Pokela.

Polulla on pisteitä kaikkiaan 24.

– Osa teoksista tulee esille koulun ikkunoihin. Ikkunasta heijastetaan esimerkiksi animaatioita, kertoo kuvataidekoulun opettaja Reetta Breilin.

Pihalla nähdään myös Sirkuskoulu Kuun tuliesitys.

– Luvassa on väriä ja valoa harmaan marraskuun keskelle.

Fossiili-teemalla halutaan herätellä osallistujia pohtimaan aikaa ennen meitä ja toisaalta miettimään, mitä meistä ja kulttuuristamme jää jäljelle.

Teemalla viitataan hieman myös kuvataidekoulun 40-vuotisjuhliin, jotka ovat edessä ensi vuonna.

– Emme ole siis ihan fossiileja vielä, mutta pitkään toimintaa on ollut, sanoo Pokela.

Tapahtumalla juhlistetaan myös lapsen oikeuksia (lasten oikeuksien päivä on lauantaina) ja teemana on lapsen oikeus olla oma itsensä. Siksi tapahtumaan voi pukeutua naamiaisasuun, rooliasuun tai muuten vain erikoisesti, jos niin haluaa.

Festivaalilla on säävaraus, sillä osa teoksista ei kestä kovaa tuulta tai sadetta. Ajankohtaiset tiedot tapahtuman toteutumisesta löytyy kuvataidekoulun Facebook-sivuilta.

”Osa teoksista tulee esille koulun ikkunoihin. Ikkunasta heijastetaan esimerkiksi animaatioita.

#