perjantai 3.12.2021 | 12:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vastuullisia vaatteita myös miehille – PaaPii Design panostaa uuteen Finsket-brändiin: "Brändin rakentaminen on aina pitkä tie ja tunnettavuutta joudutaan rakentamaan kauan"

Sini Sulkakoski
Ke 17.11.2021 klo 16:00

PaaPii Design laajensi kesällä kotimaisten lasten- ja naistenvaatteiden valmistuksen myös miestenvaatteisiin. Miesten vaatemallisto Finsket syntyi ikään kuin toisen projektin ohessa.

– PaaPiilla oli ja on edelleen kysyntää palvella yritysten tarpeita erilaisin yrityslahjoin. Sen asian edistämiseksi käynnistettiin alun perin liikelahjaprojekti, jonka tarkoituksena oli tuoda markkinoille liikelahjoihin erikoistunut verkkokauppa. Projektin edetessä kuitenkin huomasimme, että alkuperäisen suunnitelmaan lisäksi tässä on syntymässä myös uusi brändi, joka palvelee myös liikelahja -projektia, mutta mahdollistaa muutakin toimintaa. Näin syntyi Finsket, kertoo Finsketin brändijohtaja Juha Järvinen.

Muun PaaPiin tuotannon ohella myös kaikki Finsketin vaatteet ommellaan Kokkolassa.

– Finsketin valikoimasta löytyy tällä hetkellä laajasti esimerkiksi erilaisia t-paitoja, pitkähihaisia, huppareita ja collegeita sekä sisustustuotteita, jotka sopivat liikelahjoiksi. Vastikään julkaisimme jo uuden vaatemalliston Finsketille, kertoo Järvinen.

Finsketin suunnittelutyössä toimii Järvinen itse, PaaPiin vaatemallien suunnittelija ja kaavoittaja Paula Isopahkala sekä PaaPiin toimitusjohtaja Anniina Isokangas.

Isokankaan mukaan etenkin kokkolalaiset ovat hyvin löytäneet Finsketin vaatemalliston.

– Mutta koska Finsket on oma brändinsä, niin brändin rakentaminen on aina pitkä tie ja tunnettavuutta joudutaan rakentamaan kauan. Voisi sanoa, että uuden vaatemerkin kanssa voi noin kolmen vuoden päästä katsoa ja todeta, että miten sen kanssa ”kävi”.

Finsketin arvoihin kuuluu kotimaisuus ja vastuullisuus.

– Puhumme itse sosiaalisesta vastuullisuudesta sekä ympäristövastuullisuudesta. Tuotteet valmistetaan Kokkolassa, joka itseasiassa jo taklaa monta eettistä kysymystä, mitä tekstiilituotantoon liittyy. Tiedämme ja näemme, kuinka ompelijoilla menee sekä tiedämme varmasti, että vaatetehtaamme työntekijät saavat elämiseen riittävän palkan, kertoo Järvinen ja jatkaa:

– Tämä kaikki kuulostaa varmasti todella oudolta, mutta globaalissa mittakaavassa tämä kaikki on kuitenkin erikoisuus.

PaaPii Design vie naisten- ja lastenvaatteita sekä kankaita 30 maahan. Finsketin suhteen on samat suunnitelmat.

– Ruotsista on tullut jo kyselyä, myöskin verkkokaupan kautta tuotteita on lähtenyt ulkomaille.

Isokangas toteaa, että Kokkolan vaatetehtaan hiilijalanjälkeä on laskettu jatkuvasti viimeisen parin vuoden aikana: käytössä on ainoastaan uusiutuvaa sähköä, jotka vaikuttavat hiilijalanjäljen muodostumiseen suoraan.

– Niin ikään Finsketillä on tarkoitus olla toimintansa osalta täysin hiilineutraali vuoden loppuun mennessä, kertoo Järvinen.

”Tiedämme ja näemme, kuinka ompelijoilla menee sekä tiedämme varmasti, että vaatetehtaamme työntekijät saavat elämiseen riittävän palkan.

#