perjantai 3.12.2021 | 13:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Majakka, linjaloisto ja Halkokarin muistomerkki – Chydenian näyteikkunassa oleva piparkakkutalokylä on kuin Kokkola pienoiskoossa

Maria Store
To 25.11.2021 klo 12:00

Chydenian jouluikkunaan on pystytetty pieni piparkakkutalojen kylä, joka on kuin Kokkola pienoiskoossa. Joukossa on niin Halkokarin muistomerkki, Teletalo, Tankarin majakka kuin Harrbådan linjaloistokin.

– Rakennus kellotorneineen tuo mieleen Hagströmin kulman ja pitsihuvilat Neristanin vanhat talot. Tuli mieleen, että siellä on koko Kokkola edustettuna, toteaa kauppakeskuksen yhteisöpäällikkö Jessica Riksman.

Lisäksi joukossa on myös esimerkiksi piparkakkutalo puumajan muodossa.

Viime lauantaina joulunavauksen yhteydessä avattu Chydenian jouluikkuna käynnisti samalla myös piparkakkutalokilpailun. Kaikki halukkaat saivat osallistua kilpailuun tekemällään piparkakkutalolla. Niistä kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkiaan.

Ehdokkaita tuli kaikkiaan kymmenen ja kaikki kymmenen päätettiin ottaa mukaan kisaan, vaikka alunperin oli tarkoitus valita finalistit alkukarsinnan kautta.

– Ne olivat niin taidokkaita, että kuuluivat ehdottomasti kaikki ikkunaan. Mielikuvitusta oli käytetty!

Riksmania ilahdutti myös se, että kilpailuun osallistui kaikenikäisiä ihmisiä, lapsista aikuisiin.

– Oli mahtavaa, että tästä innostuttiin. Toivottavasti ikkunasta välittyy ohikulkijoille ihana joulumieli ja ihmiset osallistuvat runsain joukoin äänestykseen.

Piparkakkutaloja voi äänestää kauppakeskus Chydenian sosiaalisessa mediassa 15. joulukuuta saakka. Eniten ääniä saaneen talon tekijä voittaa lahjakortin kauppakeskukseen.

Riksman oli vastaanottamassa piparkakkutaloja ja kertoo suomalaisen vaatimattomuuden paistaneen läpi tekijöiden kommenteista.

– Ihanasti he myös ihailivat toistensa töitä.

Jouluikkunan somistuksesta vastaa jällen kerran Anne Silander, joka teki somistuksia aikoinaan Sokokselle. Ikkunassa näkyy Sokoksen jouluikkunoista tutut joulutontut.

– Anne on luonut ikkunaan oikean herkkumaailman. Mukana on kauppakeskuksen liikkeiden tuotteita, eli samalla saa lahjaideoita.

Riksman toivoo, että Chydenian jouluikkunasta muodostuu jokavuotinen perinne.

”Toivottavasti ikkunasta välittyy ohikulkijoille ihana joulumieli...

#