keskiviikko 17.8.2022 | 06:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Emilia Teerikangas ei ota virkaa vastaan: ”Kuluneet vuodet valitusprosesseineen ovat olleet raskaita”

Outi Airola
Ke 1.12.2021 klo 10:10

Emilia Teerikankaan tuore kirje seurakuntaneuvostolle on ajatuksia herättävä. ”Arvoisa seurakuntaneuvosto. Kiitän lämpimästi luottamuksesta tultuani valituksi kappalaisen virkaan Kokkolan suomalaiseen seurakuntaan. Valitettavasti en kuitenkaan tässä vaiheessa koe voivani ottaa vastaan virkaa, joka tosin vielä jokin aika sitten oli ammatillinen unelmani.”

Emilia Teerikangas on käynyt läpi pitkän ja raskaan valitusprosessin. Se alkoi kolmisen vuotta sitten, kun häntä ei valittu kappalaisen virkaan omassa seurakunnassaan. Kirkkoherra esitti häntä virkaan työtoverien tukemana, mutta seurakuntaneuvosto valitsi toisin.

Sittemmin Teerikangas voitti asiansa hallinto-oikeudessa ja seurakuntaneuvostolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin valita hänet virkaan. Prosessi oli kuitenkin siinä määrin rankka, että työpaikka ei enää kiinnostanut.

– Ehkä viimeisimpänä mietin omia voimavarojani tehdä sitä työtä seurakunnassa. Minulla oli vahva ajatus kirkollisen uran suhteen, mutta nyt olen viihtynyt hyvin Centrialla kirkon tulevien nuoriso-ohjaajien opettajana, kertoo Teerikangas.

Hän kokee voivansa hyödyntää seurakuntatyössä oppimiaan asioita nykyisessä työssään, jossa kirkollisten ja teologisten aineiden opetus on keskiössä. Paluu papin työhön on silti vielä mahdollinen.

– Se on niin iso osa ihmistä ja siinä on paljon sellaista, mistä olen nauttinut paljon. En osaa kuvitella, etten enää ikinä tekisi sitä työtä, sanoo Teerikangas.

Hän harmittelee sitä, että tuotti päätöksellään pettymyksen niille, jotka odottivat hänen paluutaan.

– Olen saanut valtavasti tukea ja olen siitä hirveän kiitollinen. Se on kantanut tässä prosessissa.

Valitusprosessi on ollut myös hyödyllinen.

– Haluan uskoa ja toivoa, että tämä on ollut seurakuntaneuvostolle opettavainen prosessi. Toivon että se kehittää rekrytointikäytäntöjä siellä. Vaikka prosessi oli raskas, se oli minullekin opettavainen. Ja on hyvä, että asia katsottiin loppuun saakka, nyt ei jäänyt mitään jossiteltavaa, toteaa Teerikangas.

”...on hyvä, että asia katsottiin loppuun saakka, nyt ei jäänyt mitään jossiteltavaa.

#