tiistai 16.8.2022 | 13:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kiepin korjaamiseen puoli miljoonaa lisärahaa – Tulipalon tuhoja korjataan yhä

Outi Airola
Ke 1.12.2021 klo 10:15

Vajaat kaksi vuotta sitten palanut luonnontieteellinen museo Kieppi saa lisämäärärahaa tulipalon tuhojen korjaustöihin. Kaupunginhallitus myönsi maanantain kokouksessaan 537 000 euron lisämäärärahan, joka menee vielä valtuusto hyväksyttäväksi.

Kiepin näyttelytilat sijaitsevat ns. museokorttelissa vuonna 1823 rakennetussa hirsirakennuksessa. Tulipalon tuhojen korjaamisessa on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon vanhaa ja entisöimään kaikki entisöitävissä oleva käsitöinä.

Kaupunki on hakenut korvauksia vakuutusyhtiöltä tulipaloon liittyen, sillä rakennus oli vakuutettu täydestä arvostaan. Vakuutusyhtiö on korvannut osan vahingoista, mutta lopullinen käsittely on kesken. Koska lopullinen korvauspäätös puuttuu, kaupunginhallitus esittää valtuustolle reilun puolen miljoonan euron lisämäärärahan, jotta työt eivät keskeydy.

Luonnontieteellinen museo Kieppi on saanut alkunsa luontoharrastaja ja -keräilijä Veikko Salkion lahjoituksesta. Siitä on vuosien saatossa muodostunut suosittu vierailukohde niin kaupunkilaisten kuin turistien keskuudessa.

#