tiistai 16.8.2022 | 13:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vanhankaupungin joulukalenteriluukut aukeavat taas – Vanessa Strengellin ikkunasta saattaa kurkistella myös pieni statisti, yksivuotias Wilton

Maria Store
Ke 1.12.2021 klo 12:00

Nelisen vuotta vanhassakaupungissa asunut Vanessa Strengell on innoissaan. Hän osallistuu ensimmäistä kertaa kaupunginosan perinteiseen joulukalenteriin.

– Aiemmin olen vain ihaillut muiden ikkunoita. Mieleen on jäänyt esimerkiksi punavalkoraidallinen polkagris-kalenteriluukku, mutta kaikkihan ne ovat ihania, kertoo Strengell.

Suunnitelma on jo valmiina Strengellin omaa, 10. joulukuuta avautuvaa luukkua varten.

– Ikkunaan tulee jotain herkullista, hän paljastaa.

Kalenteriluukun suunnittelu on hänelle mieluinen projekti, sillä hän tykkää askarrella ja laittaa joulua. Vinkkejä hän jakaa myös Instagramissa prinsessavanessa-tilillään.

– Siellä vinkit pitää laittaa jakoon hyvissä ajoin ennen joulua, että seuraajat ehtivät niitä halutessaan toteuttaa. Saan siis luvan kanssa aloittaa joulun laittamisen ajoissa, kertoo jouluihmiseksi tunnustautuva Strengell.

Strengell muutti takaisin synnyinkaupunkiinsa viitisen vuotta sitten kymmenen Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen. Perheeseen kuuluvat myös mies Mikko ja 1-vuotias Wilton sekä kaksi koiraa, Nando ja Edwin.

– Wilton ei vielä pääse rakentamaan kalenteriluukun sisältöä, mutta vanhempana sitten.

Strengellin kalenteriluukkua ihailevat tosin saattavat nähdä pikkuisen Wiltonin kurkistelevan ikkunasta, sillä tämän sänky on kalenteriluukun vieressä.

– Hänellä on tapana heti herätessään nousta ylös, katsella ikkunasta ja vilkutella ohikulkijoille. Eli luukussa saattaa olla silloin tällöin mukana pieni statisti!

Joulua Strengell laittaa mielellään kotonaan myös siksi, että sinne kokoontuu koko perhe joulua viettämään.

Jouluaattona vanhankaupungin katuvalot sammutetaan ja kaupunginosan katuja valaisevat soihdut ja lyhdyt.

– Niitä käymme illalla ihailemassa. Pitää myös itse pian alkaa tehdä jäälyhtyjä aattoa varten, Strengell suunnittelee.

Joulukalenterin luukkujen sijainnin näkee Neristanin ilmoitustaululta Itäisen Kirkkokadun ja Pakkahuoneenkadun risteyksestä sekä Facebookista Ilmoitustaulu Neristan -sivulta.

Vanhastakaupungista kajahtaa perinteinen joulutervehdys torstai-iltana 16. joulukuuta. Tapahtuma järjestetään Itäisen kirkkokadun ja Pakkahuoneenkadun risteyksessä. Tapahtuma kulkee nimellä Vanhankaupungin joulutervehdys. Joulutervehdyksen, joka on kirjoitettu juuri tätä tapahtumaa varten, lukee sekä suomeksi että ruotsiksi kaksi nuorta Neristanin asukasta.

Lisäksi ohjelmassa on joulukuusen koristelua sekä glögiä ja piparkakkuja. Paikalla on myös joulupukki. Tapahtuma on avoin kaikille.

”Saan siis luvan kanssa aloittaa joulun laittamisen ajoissa.

#