tiistai 16.8.2022 | 12:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan ydinkeskustassa valmistetaan luonnonkosmetiikkaa – Kauneushoitolayrittäjä Marina Spirit halusi kehittää tuotesarjan, joka vastaa hänen arvojaan

Maria Store
Ke 1.12.2021 klo 12:00

Kerrostalosta keskellä Kokkolan ydinkeskustaa löytyy kosmetiikkatuotteiden tuotantotilat. Täällä valmistuu kokkolalaisen Silé Cosmeticsin tuotteita, joista ensimmäiset tulivat myyntiin viime huhtikuussa.

– Olen haaveillut oman tuotesarjan kehittämisestä pitkään. Se oli minusta luonnollinen jatkumo sille, että pyöritän kahta kauneushoitolaa, yhtä Tampereella ja toista täällä Kokkolassa. Alan ammattilaisena olen nähnyt mitä tarjonnasta puuttuu, kertoo yrittäjä Marina Spirit.

Projekti lähti liikkeelle yhdestä tuotteesta, sokerointimassasta, jota Spiritin mukaan käytetään suurimmassa osassa heidän hoitojaan.

– Tuolloin sitä ei ollut tarjolla kuin tuontitavarana.

Spirit värväsi tiimiin kemistin ja tuotekehittäjän. Koska homma lähti pyörimään niin hyvin, päädyttiin vuoden sisään kehittämään yhden tuotteen sijaan kaksitoista. Tuoteperheeseen kuuluu sokerointimassan lisäksi esimerkiksi vartaloöljyjä ja kuorintavoiteita.

Tuotteet käyvät tarkan seulan läpi ennen kuin ne pääsevät testiin. Laadunvalvontaa tehdään niin Suomessa kuin EU:n tasollakin.

– Parhaillaan odotamme, että saamme hyväksynnän kolmelle tuotteelle.

Tuotekehitys tapahtuu Ylöjärvellä, mutta tuotteet valmistetaan alusta loppuun Kokkolassa Rantakadulla sijaitsevassa liiketilassa.

– Halusin tehdä kosmetiikkaa, joka sopii arvoihini.

Tuotteet ovat täysin luonnonmukaisia, vegaanisia ja ne tehdään kotimaisista raaka-aineista. Tyrni tulee Vaasan saaristosta ja kuivatut marjat Pohjanmaan alueelta.

Pakkauksiinkin Spirit on halunnut panostaa.

– Halusin kiinnittää huomion kokonaisuuteen. Teimme paljon brändityötä ja halusimme tuotteen, joka on ylellisen oloinen ja näköinen, joka tuoksuu ja tuntuu hyvälle. Halusimme muuttaa ajatusta siitä, miltä luonnonkosmetiikka monen mielestä näyttää.

Tällä hetkellä Silé Cosmeticsin tuotteita on käytössä kymmenessä kauneushoitolassa ja parin ammattikorkeakoulun kauneudenhoitokoulutuksessa.

Spirit on alusta alkaen halunnut panostaa myös vientiin. Nyt tuotteita myydään Espanjan Fuengirolassa, tammikuussa myynti alkaa Pietarissa ja syksyllä Arabiemiraateissa. Spirit haluaa tehdä tuotteita tunnetuksi myös kokkolalaisille ja avasi siksi joulukuun ajaksi pop up -myymälän Chydeniaan.

– Seuraavan vuoden ajan panostan myyntiin ja tutkailen, millaisille tuotteille olisi kysyntää. Uusien tuotteiden kehitys jatkuu sitten vuonna 2023, kertoo Spirit, joka yritysten pyörittämisen lisäksi opiskelee liiketaloutta Centria-ammattikorkeakoulussa.

”Parhaillaan odotamme, että saamme hyväksynnän kolmelle tuotteelle.

#