maanantai 24.1.2022 | 16:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustarin kasvateilla, Kinnusen veljeksillä on käsissään kultakimpale – Ruuna Shackhills Twister kuuluu maan lupaavimpiin 3-vuotiaisiin lämminverisiin

Tuula Torppa
Ke 1.12.2021 klo 16:00

Jarmo Kinnunen tunnetaan Kokkolassa menestyneenä venealan yrittäjänä, mutta hänen ja veljensä Jari Kinnusen omistama Shackhills Twister on juossut nimen myös ravikansan tietoisuuteen.

Shackhills Twister on Jari Kinnusen valmennuksessa Sastamalassa ja tänä vuonna se on tuonut komeaa tulosta veljesten jalostustyölle, esityksillään ruuna kuuluu maamme lupaavimpiin 3-vuotiaisiin lämminverisiin.

Se on ikäluokan vuoden voitokkain 10 ykkössijalla ja rahaa se on juossut 109 200 euroa. Kasvattajakruunun voitto ja Kriteriumin 45 000 euron arvoinen kakkossija suurkilpailusaavutuksina.

– Ruuna on nopea ja vauhtikestävä ja se on kilpailujen myötä kasvanut toimivaksi. Varsana se oli melkoinen säheltäjä ja vaikealuontoinen, vuosi sitten ei voinut kuvitella sitä loimitettavaksi, Jari Kinnunen kertoo.

Seinäjoen kilpailua hän pitää ruunan parhaimpana.

– Siinä se toimi hyvin ja tiesi mitä radalla pitää tehdä. Nyt onkin hyvä jäädä valmistautumaan ensi vuoteen, vähän suunniteltiin kilpailureissua Solvallaan joulukuun puolivälissä, mutta päätimme kuitenkin jättää sen välistä, hän toteaa .

Jarmo Kinnunen ( vas. ) omistaa yhdessä veljensä Jari Kinnusen kanssa komean 3-vuotiskauden tehneen Shackhills Twisterin. He ovat myös hevosen kasvattajia, yhteensä veljeksillä on 17 yhteistä hevosta.
Tuula Torppa

Kinnusen veljesten juuret juontavat Kaustariin, missä lapsuudenkoti oli Kåksbackalla ja hevosten kasvattajanimi Shackhills onkin käännetty tuosta nimestä.

– Se oli meille tärkeä paikka, metsurina toimineella Väinö-isällä oli työhevosia ja vähitellen ravihevoset tulivat kuvaan mukaan, itsekin olen muutaman voiton nuoruudessa ajanut niillä, Jarmo Kinnunen muistelee.

Kiireisten yrittäjävuosien aikana raviharrastus jäi vähemmälle, lajin pariin hän palasi 2000-luvun alussa ja sen jälkeen hevosmäärä on kasvanut vähitellen. Nyt veljeksillä on yhteensä 17 hevosta Sastamalassa, joukossa niin varsoja, siitostammoja kuin starttihevosia.

Valmennus on täysin Jarin vastuulla, Jarmo käy muutaman kerran vuodessa katsomassa hevosia Sastamalassa.

– Varsinkin kasvatus kiehtoo minua ja on mielenkiintoista aina nähdä, miten varsat ovat vuodessa kehittyneet ja minkälaisia jälkeläisiä mistäkin orista tulee. Ja kyllähän minulla on kilpailuviettiä sen verran, että aina pitää pyrkiä kasvattamaan hyviä hevosia, joiden menestystä voi sitten jännittää vuosien kuluessa.

Kotiseuturakkaudesta kertoo kuitenkin se, että hän halusi rekisteröidä hevosten kotipaikaksi Kokkolan.

Kotiin Jarmo Kinnunen ei hevosia kuitenkaan kaipaa, mutta jos Pia-vaimolta kysyttäisiin, niitä siellä ehkä olisi.

– Olen liian mukavuudenhaluinen tekemään käytännön työtä hevosten parissa, vaimon isän Leif Sundholmin perheessä on hevosia ja niitä voidaan tarvittaessa käydä rapsuttamassa.

”Ruuna on nopea ja vauhtikestävä ja se on kilpailujen myötä kasvanut toimivaksi.

”Ja kyllähän minulla on kilpailuviettiä sen verran, että aina pitää pyrkiä kasvattamaan hyviä hevosia, joiden menestystä voi sitten jännittää vuosien kuluessa.

#