tiistai 16.8.2022 | 13:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Käännöksistä vauhtia altaaseen – Valtakunnallisiin ikäkausimestaruusuinteihin valmistautuva Riku Määttälä tykkää uida 25 metrin radalla, jossa saa hyödynnettyä käännökset hyvin

Seppo Järvelä
Ke 1.12.2021 klo 17:00

Viikonloppuna Kokko-Jeppis Gamesissa viisi 16-vuotiaiden uintimatkaa voittanut Riku Määttälä lähtee toiveikkaana viikonloppuna Tampereella järjestettäviin ikäkausimestaruusuintien finaaleihin.

– Odotukset ovat korkealle. Vapaauinnissa on mahdollisuus mitaliin, Määttälä sanoo.

Nuorukaisen harjoitukset tätä kautta varten ovat sujuneet hyvin. Myös viimeistelyyn kuuluneet kilpailut Kokkolan VesiVeijarissa onnistuivat.

– 100 metrin vapaauinti oli parasta. Siihen matkaan panostan eniten, Kokkolan Uimaseuraa edustava Määttälä sanoo.

Kokkolalaisuimari osallistuu Tampereella myös 50 ja 200 metrin vapaauinteihin. Kolmen päivän kisaurakkaan sisältyvät myös 100 metrin seka- ja selkäuintimatkat.

Kalevan uintikeskuksessa kilpaillaan 25 metrin altaassa.

– Lyhyt rata on minulle mieluisampi. Vahvuuteni on hyvä ponnistus seinästä. Saan näin käännöksistä enemmän irti, Määttälä sanoo.

Riku Määttälä kertoo tykkäävänsä uida mieluiten uinnin sprinttimatkoja 50 metristä 200 metriin.

– Harjoittelunikin painottuu enemmän lyhyempien matkojen vauhtialueelle.

Nuorukaisen viikon harjoitusohjelmaan kuuluu yhdeksän harjoitusta. Määttälä käy kaksi kertaa viikossa punttisalilla. Uintiharjoituksia on seitsemän kertaa.

– Allastreenin pituus on lämmittelyosioineen noin kahden tunnin mittainen, Määttälä kertoo.

Toisen kokkolalaisuimarin, 16-vuotiaan Ville Ikolan osallistuminen Tampereelle selviää keskiviikon allasharjoitusten jälkeen.

– Viime viikkojen sairastelut ovat haitanneet valmistautumistani. Olen joutunut pitämään harjoittelussa taukoa. Nyt kunto tuntuu jo hyvältä, Ikola sanoo.

Ville Ikola on harjoitellut Riku Määttälän tavoin hyvin tähän kauteen. Kolme viikkoa sitten hän ui Porin aluekarsinnoissa viisi matkaa. Finaalipaikka irtosi 100 metrin vapaauinnista. Neljällä matkalla kokkolalaisuimari on varapaikalla.

”100 metrin vapaauinti oli parasta. Siihen matkaan panostan eniten.

#