tiistai 24.5.2022 | 21:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

SaPKo saapuu Hermeksen vieraaksi – SaPKon takalinjat ovat tällä hetkellä sarjan tiiviimmät

Lasse Gran
Ke 8.12.2021 klo 11:00

Hermes janoaa takaisin pisteputkeen. Viiden ottelun mittainen pisteputki katkesi lauantaina, kun kumilaatta ei mennyt kertaakaan K-Vantaan nuottaan.

Tolppaa lähemmäksi ei päästy ja kaikki kolme pistettä matkasi Vantaalle, jopa notorinen maalipyssy Eemeli Takala kadotti maalijyvän.

Hermes sai jalkeille vain kolme täyttä kentällistä.

– Yksi ottelu menee kolmellakin kentällisellä, mutta ei pitkässä juoksussa, päävalmentaja Jere Härkälä totesi Ruutu-palvelulle.

Neloskentän peliminuutit jaettiin melko tasaisesti kolmen kentällisen kesken. Mm. nelosesta kolmoskenttään nostettu 18-vuotias oma kasvatti Juuso Nykänen kellotti peliaikaa yli kymmenen minuuttia, 12.35, eikä tarvinnut esitystään hävetä.

Hermes kohtaa keskiviikkona Hokin Kajaanissa ja lauantaina SaPKon kotiluolassa. Taulukon neljäntenä majaileva Hokki on parantanut viime kaudesta, pisteitä kasassa jo tässä vaiheessa puolet enemmän kuin viime kaudella yhteensä. Lokakuussa Hermes oli maalin verran parempi.

Hokissa löytyy tuttuja kasvoja mm. vaasalaislähtöinen torjuntatilaston kakkonen Patrik Koivisto, joka pelasi kolme kautta Hermeksen junioreissa. Myös puolustajatilaston kakkonen Risto Mattila on pelannut yhden kauden Kokkolassa. Sportin kasvatti 21-vuotias Santeri Haarala kävi pari kautta sitten lainalla Hermeksessä, mutta takoo nyt pisteitä Kajaanissa.

Huomioitavaa on, että Sport ja Hermes tekivät monta vuotta yhteystyötä ja pelaajavirta kulki molempiin suuntiin, mutta on ainakin toistaiseksi kokonaan tyrehtynyt.

Lauantai-illan vieras tulee Savonlinnasta. SaPKon takalinjat ovat tällä hetkellä sarjan tiiviimmät. Hermeksessä kiekkouransa aloittanut 21-vuotias Eetu Mäki hyökkää pässipaidassa.

Hermeksen rosteri on loukkaantumisten myötä ohentunut uhkaavasti jo viikkoja. Kissojen ja koirien kanssa on täydennystä etsitty ja eritoten laadukkaita sotureita mestis-tasolle. Mm. Ässissä vähälle peliajalle jäänyt Aleksi Matinmikko tuli paikkaamaan pakkipulaa, mutta matka jatkui yllättäen liigakärki Tepsin takalinjoille ja parissa pelissä kirjattiin kaksi syöttöpistettä.

Kaluston harventuessa oman kylän poikien Julius Reinin ja Valtteri Hotakaisen vastuu on kasvanut entisestään. Reinin +/- tilasto osoittaa +8 ja ison vastuun tärkeissä aloituksissa kantava Hotakainen on kuntouduttuaan nakuttanut jo 5+4=9 lukemat.

Hermeksen Nuorissa ensimmäinen voitto antaa odotuttaa itseään, mutta kauden toinen sarjapiste irtosi, kun kotikonnuille palannut Wiljami Myllylä löi varsinaisen peliajan viime sekunneilla 4-4 tasoituksen.

Piskuinen Munsala IK keikkuu yllättäen JHT:n rinnalla Suomi-sarjan kärkikahinoissa. Lauantaina MuIK peittosi Haukat kanukki Owen McDaden maaleilla 2-1. MuIK:lla oli lisäksi kolme ulkomaalaispelaajaa lainalla II-divarista, mutta myös peräti 12 Pietarsaaren alueella syntynyttä pelaajaa. Katsomossa kannusti 268 silmäparia.

”Kissojen ja koirien kanssa on täydennystä etsitty ja eritoten laadukkaita sotureita mestis-tasolle.

#