tiistai 24.5.2022 | 20:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sebastian Mannström jatkaa Vihreässä ja GBK Kakkosessa: "Tietenkin isona toiveena on saada ehjä kausi minulle ja joukkueelle"

Lasse Gran
Ke 22.12.2021 klo 11:45

– Saan kotikaupungissa ammattilaisena pelata futista, mikä sen parempaa. Meillä on lähtenyt uusi projekti liikkeelle. Haluan myös auttaa nuorempia pelaajiamme ja osoittaa mitä ammattilaisuus vaatii, toteaa viidettä kautta KPV:n kapellimestarina jatkava Sebastian Mannström.

Sopimus on kaksivuotinen.

– Ja tietenkin isona toiveena on saada ehjä kausi minulle ja joukkueelle, ”Sebu” toteaa.

Pari pahaa loukkaantumista on syönyt miestä.

Palloveikoilla on nyt jouluviikolla yksitoista pelaajasopimusta, kun Mannströmin ohella julkaistiin kahden tulevaisuuden lupauksen sopimusta.

19-vuotiasPietro Kytölaakso esiintyi viime kaudella 13 ottelussa ja toissa kaudella nopeajalkainen laituri kirjautti ensimmäisen maalinsa miesten Ykkösessä.

– Tavoitteena on, että joukkueena menestytään hyvin ja kehityn jokaisella osa-alueella. Vahvuuteni on 1 vastaan 1 tilanteet, nopeus ja kestävyys.

Valmentaja Christian Sundin jatkosopimusta Kytölaakso kiittelee.

– Vaativa valmentaja ja haluaa kehittää yksilöitä.

Kolmannen ja kauden 11. sopimuksen on allekirjoittanut Kaustisen lahja Kokkolaiselle futikselle.

– Aloitin kuusivuotiaana Kaustisella ja tulin TUS:n kautta tänne Kokkolaan, 17-vuotias lukiossa opiskeleva Ville Välipakka kertoo.

– Tavoitteena on jonain päivänä murtautua edustusjoukkueeseen. Olen aina tykännyt harjoitella paljon.

KPV:n tuoreen puheenjohtajan Henri Myntin mukaan edustusjoukkue aloittaa kausivalmistelut maanantaina 3. tammikuuta ja joukkue harjoittelee viime kauden tapaan aamupäivisin.

– Ensimmäinen harkkapeli on 22.1. Vepsua vastaan Kokkolassa. Ennen 5.2. alkavaa Ykkösen Cupia SJK Akatemiaa vastaa yritetään saada järjestettyä vielä yksi harjoitusvastustaja, Myntti toteaa.

KPV saa Cupin alkulohkossa vastaansa myös Jaron ja MP:n.

Myntin mukaan joukkueen kasaaminen on hyvällä mallilla.

– Olemme saaneet kiinnitettyä kokkolalaisia pelaajia, mm. Sebu. Pelaajaneuvotteluja käydään ja valmennuksen puolelle haetaan täydennystä.

GBK:n kohtalo olla vai eikö olla miesten Kakkosessa on ratkennut. Palloliitolle sattui ”iso moka”, kun nokkimisjärjestyksessä kolmas sai paikan Kakkosessa, eli GBK.

Edellä rankinglistalla oli kaksikko EPS ja MyPa. Palloliitto on myöntänyt virheensä ja päättänyt nostaa EPS Espoosta ja GBK:n Kakkoseen. MyPa ei ollut jättänyt hakemusta.

Jonkinmoinen ennätys olisi ollut, jos GBK saman kauden aikana putoaisi, nousisi ja jälleen putoaisi.

”Ensimmäinen harkkapeli on 22. 1. Vepsua vastaan Kokkolassa.

#