keskiviikko 17.8.2022 | 06:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kaupungin perinteisessä palkitsemistilaisuudessa palkittiin 20 kokkolalaisseuran urheilijoita – Palkittujen joukossa äiti ja tytär

Seppo Järvelä
Ke 22.12.2021 klo 12:10

Kokkolan kaupunki palkitsi tämän vuoden menestyneet urheilijat ja toimijat viime viikon keskiviikkona kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Henkilökohtaisen SM-kisamenestyksen perusteella palkittiin 67 urheilijaa tai joukkuetta. Kunniapalkinto myönnettiin kahdeksalle kansainvälistä menestystä saavuttaneelle.

Viime vuosien tapaan palkitut urheilijat löytyvät pääosin yksilölajeista. Ammunta on Kokkolan vahva laji. SM-mitaleja saavutti kauden aikana 20 ampujaa. Hyvä kausi on ollut myös voimailulajien harrastajilla, joista 16 ylsi SM-mitaleille.

Yleisurheilu on kaupungin seuroissa myös hyvässä nousussa. SM-menestyksestä palkittiin yhdeksän urheilijaa.

Kunniapalkinnolla palkituista GIF:n Nina Chydenius oli yksi Kokkolan valovoimaisimpia urheilijoita. Hän voitti Tampereen Kalevan kisoissa naisten 10 000 metriä ja edusti Suomea kahdessa maaottelussa sekä maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ja EM-maastoissa.

Nuorista urheilijoita keilaseura CPS:n Simon Tissarinen saavutti joukkuepronssia junioreiden EM-kilpailuissa Hollannissa.

Varttuneemmista urheilijoista Kokkolan Suunnistajien Jorma Nissilä voitti Unkarissa pitkän matkan maailmanmestaruuden 65-vuotiaiden sarjassa.

Kunniapalkintoja saivat myös yleisurheilija Filiph Johansson, voimamies Mikko Annala, triathlonisti Henna Junnila ja voimailulajien Tiina Voho ja Matias Viiperi.

Vuoden valmentajana palkittiin Kokkolan Tiikerien Mikko Keskisipilä. Hän johdatti Kokkolan Tiikerit viime kaudella lentopallon mestaruusliigassa pronssimitalille. Keskisipilä aloitti jo vuonna 2108 Tiikerien päävalmentajana. Sitä ennen hän oli seurassa pelaajana ja valmentajana.

Vuoden seuratoimijan palkinnon sai Karleby Goats, joka on 2018 perustettu monilajiseura. Seuran lajivalikoimaan kuuluvat amerikkalainen jalkapallo, salibandy ja jalkapallo. Jenkkifutista seura pelasi kuluneella kaudella kakkosdivarissa. Seura on kasvanut pienestä kaveriporukasta monipuoliseksi urheiluseuraksi.

Kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuonut sivistysjohtaja Terho Taarna kiitteli urheilijoita.

– Yleensä sanotaan, että tärkeintä ei ole voitto, vaan reilu kilpailu. Mutta kyllä se voittaminenkin on mukavaa.

Terho Taarnan mielestä on hyvä, että menestystä on tullut monesta yksilö- ja joukkuelajista.

– Suomen mestareita ja mitalisteja löytyy nuorten sarjoista, aikuisista ja varttuneempienkin ikäluokista.

Tilaisuuden musiikkiohjelmasta vastasivat Centrian Tiina Ahola, Minna Lankinen ja Camilla Leponiemi-Perätalo.

”Suomen mestareita ja mitalisteja löytyy nuorten sarjoista, aikuisista ja varttuneempienkin ikäluokista.

Äiti ja tytär palkittiin

Kolme Aikuisurheiluliiton mestaruutta 45-vuotiaiden juoksumatkoilla voittanut Päivi Knutar oli keskiviikkona yksi palkituista. Kälviän Tarmoa edustava Knutar muistelee olleensa palkittavana ensimmäistä kertaa jo nuorena tyttönä.

– Voitimme silloin tyttöjen jalkapallon Suomen mestaruuden.

Aikuisiällä Päivi Knutar on keskittynyt juoksuun. Vapaa-aika kuluu myös lasten urheiluharrastuksen parissa. 15-vuotias tytär Vilma voitti vuosi sitten korkeushypyssä ikäluokkansa Suomen mestaruuden. Tänä vuonna hän ponnisti Kokkolassa järjestetyissä kilpailuissa hopealle. Nyt katseet ovat suunnattuna hallikauteen ja ensi kesään.

– Treenit ovat sujuneet hyvin. Talvella kilpailen pienemmissä hallikisoissa lähiseudulla ja helmikuun lopulla Helsingissä järjestettävissä SM-halleissa, Vilma Knutar kertoo.

Pistoolilajeissa vuoden aikana viisi henkilökohtaista SM-kultaa, kaksi joukkuemestaruutta ja Suomen ennätyksen vakiopistoolilla ampunut Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri kuuluu vuosittain palkittaviin.

Karri muistelee olleensa ensimmäistä kertaa palkittavana 1990-luvun alussa.

– Yhtenä vuonna en saavuttanut Suomen mestaruutta, mutta sain kutsun tulla mukaan. Sain silloin kunniapalkinnon Kokkolan tunnetuksi tekemisestä.

Ritva Karri pitää tärkeänä, että palkitsemistilaisuuksia järjestetään ja urheilijat huomioidaan.

#