keskiviikko 17.8.2022 | 07:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV Sundin ja Sipilän aikaan, pelaajakatsastukset nyt käynnissä – Myös GBK on aloittanut sarjavalmistelut uuden valmentajan johdolla

Lasse Gran
Ke 5.1.2022 klo 11:35

Loppuvuoden aikana melkoisen myllerryksen kokenut KPV aloitti maanantaina Kippari-hallissa tulevan kauden pelilliset valmistelut.

Tuore päävalmentaja Christian Sund oikeana kätenään Aki Sipilä katsasti viittätoista pelaajaa, joista isolla osalla on jo sopimus taskussaan tai pelannut Akatemian puolella.

Uutena kasvona näyttöjä antoi 21-vuotias laitapuolustaja Marcello Beuker. Hollantilainen esiintyi viime kaudella Klubi04:ssa 10 ottelussa. Ulkomaalaisväriä toi myös gambialaispuolustaja Antou Badjan, joka viime kaudella edusti Sporting Kristiinaa.

Parempi tietenkin olisi valmiimpi ryhmä. Ensi viikolla tulee ainakin Vepsua viime kaudella edustaneet toppari Alieu Ceesay ja laituri Luqman Kassim. Näyttöjä antamaan on tulossa myös 19-vuotias Samuel Uusitalo Jaron organisaatiosta.

– Adam Vidjeskogille on annettu tarjous. Yhdessä Sebastian Mannströmin kanssa he muodostivat toimivan parin, Sund toteaa.

KPV on tiettävästi jättänyt tarjouksen myös Kyle Curingalle ja Haris Chantzopoulokselle. Curinga on käymässä kotimaassa ja Haris antaa näyttöjä liigajoukkue HIFK:lle. Mainittakoon, että Mannström aloittaa kauden hiukan myöhemmin.

– Totta kai olisi ollut helpompaa aloittaa valmiimmalla ryhmällä, mutta tilanne käytetään hyödyksi katsastamalla omia ja lähiseudun poikia tarkoin. Tulen seuramaan tarkoin Akatemian ja B-poikien harjoituksia, Sund kertoo.

– Koko seura on puhaltanut yhteen hiileen. Hyvä tekemisen meininki on kautta linjan, Sund kiittelee.

Myös GBK on aloittanut sarjavalmistelut uuden koutsin Niklas Käckön johdolla. Käckö oli tehnyt sopimuksen Kolmosen tasolle, mutta saakin Palloliiton sekoilun jälkeen tilaisuuden ”trimmata” punaraitaa Kakkosessa. Kakkosvalmentajan pestin ottaa Miika Hohenthal.

Maanantaina GBK julkaisi kaksikon Teemu Mäen ja Ville Luokkala pelaajasopimukset, jotka tuovat kaivattua kokemusta sekä uskottavuutta.

Myranin miesten joukkue on vaiheessa, ollako vai eikö olla? Puheenjohtaja Martin Högnäsin toivelistan ylimpänä on löytää valmentaja, sillä Andreas Kaitajärvi haluaa ottaa happea.

Myranin rosterista löytyy useampi Kokkolan-poika, jolle on tarjolla Kakkosta ja Kolmosta kotikaupungista. GBK ja KPV Akatemia nykivät hihasta.

”Tulen seuramaan tarkoin Akatemian ja B-poikien harjoituksia.

#