keskiviikko 17.8.2022 | 08:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tavoitteena 40 leukaa – Hyvään kuntoon noussut leuanvetäjä Anne-Elina Kinnunen lähtee tavoittelemaan kultamitalia ja uutta ennätystä lajin MM-kilpailuihin

Seppo Järvelä
Ke 12.1.2022 klo 13:30

Kälviäläinen Anne-Elina Kinnunen lähtee vahvana ennakkosuosikkina leuanvedon maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään Helsingissä 22.-23. tammikuuta.

– Kilpailen toistoleuanvedossa ja tavoitteenani on vetää 40 leukaa. Se riittää kultaan, Kinnunen sanoo päättäväisenä.

Kinnunen veti marraskuussa Jyväskylässä järjestetyissä SM-kilpailuissa jo 40 leukaa, mutta yksi suoritus hylättiin.

– Nilkat eivät pystyneet ristissä, joten tulokseksi tuli 39 leukaa, Kinnunen kertoo.

Yli 70 kilon sarjassa kilpailevan Kinnusen tulos on uusi maailmanennätys. Entinen kaksi vuotta sitten nostettu ennätys oli 38 leukaa.

Anne-Elina Kinnunen on kilpaillut toisto- ja lisäpainoleuanvedossa vuodesta 2016. Hänen palkintokaapistaan löytyy kaksi MM-kultaa, jotka hän saavutti kolme vuotta sitten Espoossa järjestetyissä kilpailuissa. Suomen mestaruuteen Kinnunen on yltänyt kahdeksan kertaa.

Anne-Elina Kinnunen aloitti harjoittelun tätä kautta varten elokuussa imatralaisen Juha Ollin ohjeiden mukaan.

– Juha on voimalajien valmentaja, joka on erikoistunut leuanvetoon, Kinnunen kertoo.

Viime viikot Kinnunen on harjoitellut kovaa. Treeniohjelmaan kuuluu normaalin leuanvedon lisäksi vetoja myös lisäpainolla.

– Olen nyt tosi kovassa kunnossa. Vedin harjoituksissa 10 x 10 leukaa 30 sekunnin palautuksella.

Kinnusen ohjelmaan kuuluu myös roikkumisharjoituksia, joilla kehitettään sormien puristusvoimaa.

– Puristusvoima on minulla heikko. Harjoituksessa roikun 100-120 kilon lisäpainon kanssa tangossa niin pitkään kuin pystyn, Kinnunen kertoo.

Kinnusen treeniohjelma keskittyy leuanvetoon. Hänen tavoitteenaan ei ole kilpailla tällä kaudella penkkipunnerruksessa, joka on hänen toinen vahva lajinsa.

– Aika ei yksinkertaisesti riitä. Minulla on oma hevonen, jonka hoitaminen ja treenaaminen vie aikaa. Olen eläinrakas ja kilpailen kesällä esteratsastuksessa, Kinnunen kertoo.

Anne-Elina Kinnusen ohjelma jatkuu maaliskuussa Oulussa, jossa järjestetään lisäpainoleuanvedon Suomen cup. Tämän vuoden SM-kilpailut järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa Salossa.

”Olen nyt tosi kovassa kunnossa. Vedin harjoituksissa 10 x 10 leukaa 30 sekunnin palautuksella.

#