torstai 30.6.2022 | 05:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lauantaina kokataan kimpassa: "Kun on hyvät ohjeet ja hyvät raaka-aineet saa hyvän lopputuloksen ja siten onnistumisen elämyksen"

Maria Store
Ke 26.1.2022 klo 15:00

Tulevana lauantaina halukkaat pääsevät kokkailemaan ammattikokin opastuksella omassa kotikeittiössään.

Gastro Ketun Jani Kettunen ja Viihdemestareiden Sami Kallvikbacka järjestävät Kokataan kimpassa -videostriimin, jossa kokataan meksikolaista ruokaa.

– Amerikkalaisten lanseeraama texmex-ruoka on meille suomalaisille tuttua. Ainekset ostetaan monesti valmiina kaupasta, mutta nyt kotikokkaajat pääsevät opettelemaan maissitacon ja kastikkeiden tekemisen itse. Tällä tavalla voi ”upgreidata” illanvieton kotona, selvittää Kettunen ja huomauttaa, että ruuasta on myös kasvisversiot.

Hän sanoo, että ideana on tehdä ravintolatasoista ruokaa kotona helppojen ohjeiden avulla.

– Ei tarvitse olla mestarikokki onnistuakseen. Kun on hyvät ohjeet ja hyvät raaka-aineet saa hyvän lopputuloksen ja siten onnistumisen elämyksen.

Kettunen ja Kallvickbaka ovat aiemmin järjestäneet kokkaustriimejä tilauksesta esimerkiksi työyhteisöille. Nyt haluttiin kokeilla, miten striimien järjestäminen laajemmalle yleisölle toimii.

– Uskon, että striimille jossa kokkausta opastaa paikallinen, ja ehkä jopa itselle tuttu henkilö eikä kaukainen hahmo telkkarissa, voi olla kysyntää, arvelee Kettunen.

Striimausvaihtoehtoja on kaksi: edullisemmassa kokkausta pääsee seuraamaan striimin kautta ja kalliimmassa kokkaajat osallistuvat kokkaukseen videokonferenssin tyyliin, eli kotikeittiöstä lähtee videostriimi myös Kettusen keittiöön.

– Jani näkee mitä kotikeittiöissä tehdään ja kotona kokkaavat voivat halutessaan jakaa omaa tekemistään, esittää kysymyksiä kesken kokkauksen ja jutella muiden osallistujien kanssa. Näin kokkaamisesta saadaan yhteinen elämys, kertoo Kallvikbacka.

Jokaisella striimikerralla on myös paikallinen julkisuuden henkilö mukana kokkaamassa omassa keittiössään. Tulevana lauantaina striimiin osallistuu Matti Korkiala.

Striimit kuvataan Omega-Keittiöiden tiloissa. Osallistujat ostavat lipun kokataankimpassa.fi-sivustolta, josta voi valita jommankumman striimivaihtoehdon.

– Omaan profiiliin ilmestyy tulevan kokkauskerran menu, reseptiikka sekä ostoslista. Linkki striimiin ilmestyy sivulle noin puoli tuntia ennen striimiä, ohjeistaa Kallvikbacka.

Striimejä on luvassa kevättalven aikana vielä kaksi: 19.2. kokataan hyvää arkiruokaa ja 19.3. juhla-illallinen.

”Ei tarvitse olla mestarikokki onnistuakseen.

#