maanantai 4.7.2022 | 00:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirvelevä tappio, pisteestä laiha lohtu Hermekselle: "Surullista tämä meidän pelaamisemme, paljon kamppailutappioita ja kurittomuutta"

Lasse Gran
Ke 26.1.2022 klo 13:00

Enteellinen sanonta ei kahta ilman kolmatta ei tiistai-iltana tuonut kaivattua voittoa Kooveen isäntinä.

Syksyllä Hermes peittosi tamperelaiset kahdesti, tiistaina piste oli laiha lohtu.

Kotijoukkue sai tuulta purjeisiin, kun kello ehti tikittää vain 24 sekuntia ja kiekko oli Verneri Virtasen takana. Ykköskenttä oli asialla, maalintekijänä Heikki Harju, syöttäjinä Akseli Karjalainen ja Erik Ahopelto.

Johto vaihtui 1–2 lukemiksi ennen ensimmäistä erätaukoa ja on myös huomioitava, että tamperelaisille tuomittiin avauserässä kolme pientä rangaistusta. Hermekselle maalinteko ei maistunut ja Koovee iski johto-osuman alivoimalla.

Maalivahtien torjunnat avauserässä paljastavat olennaisen, tehokkuuden ja tehottomuuden. Joel Blomqvist kirjautti vain yhden torjunnan ja kaksi kiekkoa meni selän taakse. Virtanen Kooveen kassissa pysäytti kumilaatan 11 kertaa.

Toisessa erässä Hermeksen sihti oli vihdoin tarkempi. Maalinteko oli edelleen vain ykkösnyrkin varassa, kun Harju isku tasoituksen Erik Ahopelto siirsi 3–2 maalillaan kotijoukkueen toistamiseen johtoon.

– Olimme kyllä ottavana puolena, mutta 3–3 tasoitus antoi uskoa ja loppu puolustettiin hyvin, summasi Koovee-koutsi Miikka Kuusela.

Jatkoajalla Hermes pääsi kuudetta kertaa hakemaan maalia ylivoimalla: nelikoilla Ahopelto, Takala, Harju ja Kemppainen sekä Nevasaari, Lausniemi, Liljamo ja Reini. Loistopaikka osui Lausniemelle, mutta kuti suhahti ohi.

Voittomaalikilpailussa Koovee iski kahdesti komeilla suorituksilla. Sippalan, Takalan, Nevasaaren ja Liljamon yritykset Virtanen nollasi.

Hermes sai illan otteluun yhtä poikkeusta lukuun ottamatta pelkästään omia sopimuspelaajia. Ainoa ”outsider” oli Kärppä-vahti Blomqvist. Poissa olivat tukku Ässälainoja, jotka esityksillään ehtivät ihastuttaa Hermes-kannattajia.

Hermeksen valmentaja Jere Härkälä ei C-Moren haastattelussa valopilkkuja juurikaan löytänyt.

– Surullista tämä meidän pelaamisemme, paljon kamppailutappioita ja kurittomuutta. YV on koko kauden ja tänään vastustaja teki maalin av:llä, Härkälä summasi.

Hermes pelaa viikonloppuna kolmen ottelun vierasputken: perjantaina JoKP Joensuussa, lauantaina SaPKo Savonlinnassa ja sunnuntaina sarjakärki Ketterä Imatralla. Tuleeko vahvistuksia? – Katsotaan, tuumi Härkälä.

Juniori Hermeksen lippulaivaksi ja parhaaksi junnujoukkueeksi on nousemassa U16-joukkue. 5–4 voitto Sportista nosti Hermeksen 8. sijalle SM alemmassa jatkosarjassa. Hermes oli toisen erän lopulla 1–4 tappioasemassa, mutta nousi rinnalle ja ohi.

Martinmäen kaksosista Otto-Luukas tekaisi kaksi ja Kalle-Veikko yhden maalin. Lopuista vastasivat Lenni Kivinen ja Juho Vähätiitto.

”Surullista tämä meidän pelaamisemme, paljon kamppailutappioita ja kurittomuutta.

#