maanantai 4.7.2022 | 00:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Talviharmonikka siirtyy toukokuulle – Guardia Nuevan 20-vuotisjuhla-konsertti järjestetään jäähallissa 21. toukokuuta

Ke 26.1.2022 klo 13:00

Vallitsevan koronatilanteen myötä 24. Kokkolan Talviharmonikka siirtyy järjestettäväksi 17.–27. toukokuuta.

– Tutulla paikallaan Talviharmonikan alkuun pitäisi olla enää pari viikkoa ja nyt olemme rakentaneet koko tapahtuman uusiksi viimeisen kahden viikon aikana koronatilanteen jatkuvasti heikentyessä, taiteellinen johtaja Raimo Vertainen kertoo tiedotteessa.

Ainoastaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Pohjoismainen ilta konservatoriolla 18. helmikuuta pysyy paikoillaan.

– Konsertissa kuullaan Minna Leinosen uuden teoksen kantaesitys. Kapellimestarina on Emilia Hoving ja solistina Antti Leinonen. YLE Radio 1 nauhoittaa konsertin. Kaikki muut tapahtumat on siirretty toukokuun lopulle.

– Tuntuu, kuin tehtaalla olisi ollut Ferrari valmiina lähtöön ja juuri ennen starttia tulee ilmoitus, että ovia on jatkettava 20 senttiä. Tämä muutos on vaatinut todella ison työn. Mutta periksi ei anneta, samassa veneessähän tässä kaikki ollaan.

Raskaista viikoista ja haasteista huolimatta Vertainen jaksaa nähdä tilanteessa myös hyvää.

– Ajankohdan muutos toukokuulle antaa mahdollisuuden uusille avauksille. Luvassa on muun muassa Ilta Mustakarilla, konsertti Kahvila Sahassa ja Brygganin kesäkauden avaus.

Raimo Vertainen on tyytyväinen siihen, että kaikki konsertit on saatu uudelleenaikataulutettua onnistuneesti.

– Olemme pystyneet pitämään kiinni kaikista tutuista elementeistä, niistä, joista Kokkolan Talviharmonikka tunnetaan. On lastenkonsertteja, Säveliä senioreille, huippusolisteja ja vierailijoita, Kallentori tanssii ja soi, lounasmusiikkia ja paljon kaikille avoimia tilaisuuksia eri puolilla Kokkolaa – ja myös naapurissa Pietarsaaressa. Tapahtuman suurin yksittäinen konsertti on Guardia Nuevan 20-vuotisjuhlakonsertti jäähallissa 21.5..

Jo ostetut liput käyvät konsertteihin sellaisenaan. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voi liput palauttaa 4.2.2022 mennessä.

#