sunnuntai 3.7.2022 | 23:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupunkilaiset saavat päättää miten 10 000 euroa käytetään kaupungin ulkoilualueiden kehittämiseen – Kysely on auki 8. helmikuuta saakka

Ke 26.1.2022 klo 13:05

Sinulla on käytössä 10 000 euroa kaupungin ulkoalueiden kehittämiseen. Mihin haluaisit sen käyttää?

Onko joku paikka johon olet aina halunnut puistonpenkkiä? Pitäisikö puita istuttaa enemmän? Puuttuuko lähiympäristöstä ulkokuntoiluväline tai liukumäki? Tai graffittiseinä? Nyt on mahdollisuus vaikutta.

Kokkolan kaupunki toteuttaa kaksiosaisen osallistavan budjetoinnin kokeilun kaupunkiympäristön toimialalla, puistot ja liikuntapaikat yksikössä.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Tavoitteena on lisätä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Kaupungin nettisivuilta löytyy kysely, jonka kautta kaupunkilaiset pääsevät antamaan ideoita osallistavan budjetoinnin kohteista vuodelle 2022. Osallistavaan budjetointiin on tänä vuonna varattu yhteensä 10 000 euroa ja sitä on mahdollista käyttää koko kaupungin alueella. Kysely on auki 8.2.2022 saakka.

Budjetti on tälle vuodelle vielä pieni ja osallistaminen toteutetaan yksinkertaisella budjetointimallilla. Kokeilusta saadut tulokset kerätään ylös tulevia projekteja varten.

#