keskiviikko 17.8.2022 | 07:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Onpa ilahduttavia uutisia!

Outi Airola
Ke 16.2.2022 klo 12:15

Korona hellittää ja elämä palautuu. Jostakin syystä on vahva luotto myös siihen, että Venäjälle alkaa pullistelu riittää. Valtava maa on nähnyt, että muu maailma pelkää ja yrittää neuvotella, ehkä Putin pystyy nyt peräytymään kasvojaan menettämättä. Nyt vain malttia, asiallisia sanoja, toisten ymmärrystä – rauhaa ja kunnioitusta.

Kokkolassa on lähdetty miettimään tulevien vuosien strategiaa monen seminaarin ja ajatuspajan voimin. Tuloksena on kaupunkistrategia, joka ei mene sieltä missä aita on matalin. Diipadaapaa on yllättävän vähän, todellista yritystä paljon. Esimerkiksi panostus elämyksellisyyteen on merkittävä avaus. Meillä on hienoja tehtaita ja startuppeja, mutta niihin ei löydy tekijöitä, ellei kaupungilla ole tarjota hyvää elämää ja elämyksiä. Nyt ollaan juuri siinä tilanteessa, missä Helsinki ei enää ole automaattisesti paras arjen asuinpaikka lapsiperheille. Maakunnat houkuttelevat halvalla asumisella, edullisilla harrastuksilla, lyhyillä välimatkoilla. Kokkolan houkutin on lisäksi erinomainen sijainti. Sitä paitsi: olemme kansainvälisiä ja kaksikielisiä.

Onneksi strategiaan on kirjattu myös ennakkoluulottomuus ja rohkeus, erilaisuuden hyväksyntä ja toisten kunnioitus. Mikään taho ei voi ilmoittaa toisille, mikä on oikea elämisen tapa. Musiikki ja elokuva on valittu strategian keskiöön. Loistava valinta, kun katsoo lähes viikottaisia uutisia elokuvamaailmasta. Viime viikolla jännitettiin Juho Kuosmasen Oscaria, jatkuvasti on juhlittu Heikki Kossin kansainvälisiä saavutuksia, tänään tuli tieto Oja-lyhytelokuvan voitosta Lontoon elokuvajuhlilla. Jälleen yksi sulka hattuun. Kokkola, jos mikä, on elokuvan kehto ja elämyksellisyys, jos mikä, on elämän eliksiiri. Sitä ja kevättä kohti!

outi.airola@kpk.fi

”Diipadaapaa on yllättävän vähän, todellista yritystä paljon. Esimerkiksi panostus elämyksellisyyteen on merkittävä avaus.

#