perjantai 20.5.2022 | 10:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupungin strategiapäällikkö Piia Isosaari lähti mukaan tanssikisaan: "Olen monesti ajatellut, että olisi ihana oppia tanssimaan"

Maria Store
Ke 4.5.2022 klo 18:00

– Ensireaktioni oli, että en pysty. Tässä mennään niin monella tavalla mukavuusalueeni ulkopuolelle. Muutaman päivän harkittuani lupauduin mukaan, naureskelee Kokkolan kaupungin strategiapäällikkö Piia Isosaari.

Isosaari on mukana Kokkolan Tanssiklubi ry:n järjestämässä Tanssii tähtösten kanssa -hyväntekeväisyystanssikilpailussa, joka järjestetään Snellman-salilla 14. toukokuuta.

Kilpailussa on mukana kahdeksan tunnettua kokkolalaista ja pareina toimivat Kokkolan Tanssiklubin tanssinohjaajat sekä ammattitanssinopettaja Jarmo Leppäkari.

– Rohkaistuin lähtemään mukaan, koska tämä ainutlaatuinen mahdollisuus. Ja olen monesti ajatellut, että olisi ihana oppia tanssimaan. En ole aiemmin harrastanut tanssia, mutta nyt olen saanut tanssia sydämeni kyllyydestä!

Treenit Isosaari aloitti tanssiparinsa Jouni Vähäsöyringin kanssa tammikuussa. Treenejä on kertynyt siitä lähtien kerta pari viikkoon.

Kilpailussa parit esittävät noin kolmen minuutin mittaisen harjoitellun tanssin. Isosaari ja Vähäsöyrinki tanssivat rumba-boleron.

– Se on kuubalainen kosiotanssi, hyvin hidas ja intensiivinen. Ihana, mutta tosi vaikea.

Isosaari sanoo yllättyneensä kuinka kokonaisvaltaista tanssi on ja kuinka hyvä kuntoilumuoto se on.

– Ei riitä, että jalat askeltavat oikein, koko kroppa on mukana käsistä lähtien. Treenatessa on löytynyt lihaksia, joita en ole tarvinnut ennen.

Isosaari kiittelee, että Vähäsöyrinki on ollut hyvä, sinnikäs ja tarkka opettaja.

– Kipinä tanssiharrastukselle on syttynyt. Lämmitellessä olemme tanssineet muita lajeja ja olisi kyllä kiva oppia lisää. Koko tapahtuman idea on levittää tanssin ilosanomaa ja kertoa kuinka monipuolinen harrastus se on.

Parit tanssivat harjoitusyleisön edessä pääsiäisenä ja silloin iski jännitys.

– Vaikka työn puolesta esiinnyn, on tämä ihan toisenlaista esiintymistä. Toivottavasti saan jännityksen kuriin ja saan tehtyä nappisuorituksen. Ihan tosissani olen harjoitellut, että katsojille tulisi hyvä mieli tanssia katsoessa.

Kilpailussa jaetaan pienet palkinnot osallistujille, mutta suurin palkinto, osa tapahtuman tuotosta, menee voittajatähtösen valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Isosaari on valinnut kohteekseen Ilo irti ry:n, joka kerää varoja hyväntekeväisyyteen hyvän mielen tempausten kautta.

– Jos voitto tulee, on tarkoitus, että varat menevät erityislasten arjen ilahduttamiseen.

Kilpailun jälkeen on luvassa tanssit Komiat-orkesterin säestyksellä.

– Tarkoitus on jäädä tanssimaan. Toivottavasti luvassa on paljon rumbaa!

”En ole aiemmin harrastanut tanssia, mutta nyt olen saanut tanssia sydämeni kyllyydestä!

#