perjantai 20.5.2022 | 11:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Helsingistä Kokkolaan muuttaneen Mette Weckstenin muuton yhtenä ehtona oli, että voi jatkaa täällä salibandyn pelaamista: "Blue Fox oli juuri noussut liigaan ja etsi sopivasti uusia pelaajia"

Maria Store
Ke 11.5.2022 klo 18:00

Kotkalaislähtöinen Mette Wecksten löytää synnyinkaupungistaan ja uudesta kotikaupungistaan yhtäläisyyksiä.

– Molemmat ovat samankokoisia merenrantakaupunkeja. Kokkola tuntui kotoisalta paikalta, kun tänne muutin.

Kokkolaan Wecksten muutti Helsingistä viime elokuussa. Ensin kaupunkiin oli muuttanut kokkolalaislähtöinen puoliso töiden perässä.

– Vuoden oltiin niin, että hän asui täällä ja minä Helsingissä. Sitten syntyi päätös, että minäkin muutan. Se on tuntunut hyvältä. Helsinki oli hyvä välipysäkki, mutta se ei ikinä tuntunut omalta paikalta.

Helsinkiin hän muutti aikoinaan opiskellakseen, ensin kellosepäksi ja sitten mikromekaanikoksi. Opintojen jälkeen hän teki myyntitöitä kulta-alan liikkeissä.

Myyntityöstä hän tykkää ja onkin iloinen, että Kokkolasta löytyi töitä Intersportista.

– Oma ala on aika spesifi ja sen alan töitä voi olla haastavaa löytää.

Liikuntaan liittyvä työympäristö sopii Weckstenille enemmän kuin hyvin, sillä hän pelaa salibandyä naisten liigassa, uusikaarlepyyläisessä Blue Foxissa.

– Muuttopäätökseen vaikutti paljon se, että pystyin täällä jatkamaan pelaamista. Blue Fox oli juuri noussut liigaan ja etsi sopivasti uusia pelaajia, kertoo aiemmin sipoolaisessa ÅIF:ssä liigaa myös pelannut Wecksten.

Uusikaarlepyyhyn hän matkustaa muiden kokkolalaisten pelaajakavereiden kanssa.

– Matka ei tunnu pitkältä, kun saa tehdä sellaista mistä tykkää.

Blue Foxin ensimmäistä kautta liigassa hän kuvailee vaihtelevaksi ja opettavaiseksi.

– Säilytimme sarjapaikan, joten ensi kaudellakin saamme pelata liigassa.

Vapaa-aikanaan Wecksten tekee käsitöitä ja harrastaa liikuntaa.

– Lenkillä suuntaan usein Meripuistoon. Etenkin tykkään siitä pätkästä, joka menee venevajojen ohi. Vanhassakaupungissa käyn ihastelemassa vanhoja taloja.

Kotkasta hän kaipaa perhettä ja kavereita. Kun he tulevat käymään Kokkolassa, suuntautuu matka usein esimerkiksi keila- tai padel-hallille.

– Käymme myös tosi paljon frisbeegolfaamassa Laajalahdessa. Siellä on tosi kiva rata, jossa pääsee nätteihin merenrantamaisemiin.

Tällä palstalla julkaistaan juttusarjoja: Minun tarinani, Uusi kokkolalainen tai Viikon vapaaehtoinen. Vinkkaa meille haastateltavia osoitteeseen toimitus@kokkolalehti.fi.

”Muutto-päätökseen vaikutti paljon se, että pystyin täällä jatkamaan pelaamista.

#