tiistai 31.1.2023 | 12:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Aivan liian pitkä venytys

Outi Airola
Ke 18.5.2022 klo 11:00

Silmät lensivät selälleen, kun katsoin kaupunginhallituksen työlistaa. Siellä keikkui asiana ns. tilapäisen valiokunnan lausuntopyyntö valtuuston puheenjohtajien luottamukseen liittyen. Nyt? Toukokuussa? Yhdeksän kokouskerran jälkeen?

Tänä aamuna, samaan aikaan kun Kokkola-lehti menee painoon, Suomen Nato-hakemus viedään Brysselissä perille. Koko prosessiin kului alle kolme kuukautta.

Kokkolan valtuusto perusti joulukuussa tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävä oli selvittää, onko valtuuston puheenjohtajalla (tai oikeammin puheenjohtajistolla) valtuuston luottamus jatkaa tehtävässään. Nyt toukokuussa he pyytävät lausuntoa kaupunginhallitukselta.

Ei ole oikein, että valtuuston puheenjohtaja käyttää somessa kieltä, joka johtaa sakkotuomioon käräjillä – se on selvä. Tai että varapuheenjohtaja tekee saman, vaikka välttääkin tuomion. Mutta ei ole kohtuullista myöskään, että asian selvittäminen kestää näin kauan. Jos oikeus pystyi antamaan tuomionsa muutamassa kuukaudessa, kyllä poliitikkojen pitää päästä maaliin samassa ajassa. Heillähän on jo päätökset ja perusteet, tarkat tiedot tapahtumista. Arvioitavaksi jää vain se, kuinka suuresta synnistä on kyse valtuuston johtamista ajatellen.

Sanoisin, että oppirahat on maksettu ja nyt pitäisi jatkaa matkaa. Jokainen meistä roiskii joskus, kuka enemmän, kuka vähemmän. Ihmiset jotka toimivat ja touhuavat, myös kompuroivat. Mitään ei tapahdu, jos ei mitään tee. Meillä on vino pino kunnon kansalaisia, jotka kuolevat virheettöminä, koska eivät ole ikinä mihinkään toimeen tarttuneet.

Toivoa sopii, että puheenjohtajiston luottamusasia ei jää vaaleja odotellessa poliittiseksi herkkupalaksi puolueiden pöytiin pyörimään. Se olisi joutavaa ja lapsellista hommaa. Nyt vauhtia töppösiin ja asialle päätös ja piste – oli se mikä hyvänsä.

outi.airola@hillagroup.fi

”Toivoa sopii, että puheenjohtajiston luottamusasia ei jää vaaleja odotellessa poliittiseksi herkkupalaksi puolueiden pöytiin pyörimään – vaaleja odotellessa. Se olisi joutavaa ja lapsellista.

#