torstai 30.6.2022 | 04:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Matkailuoppaat järjestävät viisi opastettua bussikierrosta Lohtajalle, Kälviälle, Ullavaan, Öjaan ja Sokojalle

Sini Sulkakoski
Ke 8.6.2022 klo 11:10

– Meillä on ollut jo pitkään opastettuja kaupunkikierroksia bussin kera, mutta ensimmäistä kertaa tänä kesänä lähdemme bussilla opastetusti liitoskuntiin ja Sokojalle, kertoo Kokkolan matkailuoppaiden matkailuopas Elisa Maunumäki.

Kokkolan Matkailuoppaat ry sai avustusta Suomen kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahastosta, jonka myötä bussikyydit voidaan toteuttaa.

– Tästä on ollut puhetta aikaisemminkin, mutta nyt saamme tämän viimein toteutumaan!

Opastettuja bussireittejä on viiteen eri suuntaan: Lohtajalle, Kälviälle, Ullavaan, Öjaan ja Sokojalle.

– Perimme bussikierroksesta osallistumismaksun, joka sisältää mahdolliset sisäänpääsymaksut ja pullakahvit sekä oppaan palkkion.

Maunumäki kertoo, että bussireitit on suunniteltu laaja-alaisesti Kokkolan eri historiallisiin kohteisiin ja nähtävyyksiin.

– Joihinkin kohteisiin on niin pitkä matka, että varsinkin autottomilla on vaikeaa niihin lähteä tutustumaan. Haluamme osaltamme tehdä näihin kohteisiin tutustumisen helpommaksi.

Sokojan reitillä tutustutaan Suomen vanhimpaan kivinavettaan sekä Suomen pienimpään kivikirkkoon. Ullavassa vieraillaan esimerkiksi Taide Vionojalla ja kirkossa ja Kälviällä tutustutaan kirkkoon sekä Lucina Hagmanin syntymäkotiin. Öjassa poiketaan Brygganilla, Öja hembygdsgårdissa ja Lohtajalla Tove Jansson -näyttelyssä sekä kuullaan tarinoita Kirkonmäeltä ja Ohtakarista.

Bussit lähtevät aina Torikadun torin kohdalla olevalta bussipysäkiltä. Bussiretkille toivotaan ennakkoilmoittautumista.

– Mutta mikäli bussissa on tilaa, ilman muuta otamme kaikki halukkaat kyytiin!

Kokkolan Matkailuoppaat järjestävät myös keskiviikon iltatoreja sekä opastettuja kävelykierroksia Neristanissa ja hautausmailla.

– Lisäksi tänäkin kesänä lähdemme opastetuille pyöräilykierroksille, joilla tutustutaan esimerkiksi merelliseen Kokkolaan ja muihin Kokkolan historiallisiin nähtävyyksiin.

#