torstai 30.6.2022 | 05:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

– Luonto on täällä niin hieno ja helposti saavutettavissa, toteaa uusi kokkolalainen Oona Englund

Sini Sulkakoski
Ke 8.6.2022 klo 11:05

Oona Englund pitää Kokkolaa sopivan kokoisena kaupunkina, missä kaikki tarvittava on lähellä.

– Kokkola ei ollut minulle entuudestaan juurikaan tuttu, töiden ja harrastusten myötä olin käynyt täällä jonkin verran aiemmin. Sitten minua pyydettiin jäämään töihin vähän pidemmäksi aikaa, jolloin hankin Kokkolasta vuokra-asunnon. Se ”vähän pidemmäksi aikaa” sitten venähti sen verta pitkäksi, että nyt olen ostanut omistusasunnon ja asun täällä vakituisesti, pelastuslaitoksella työskentelevä Oona Englund kertoo.

– Olen kotoisin Kauhavalta, mutta ennen Kokkolaa asuin Vaasassa muutaman vuoden.

Englund toteaa Kokkolan olevan sopivan kokoinen kaupunki, missä kaikki tarvittava on lähellä.

– Pidän kovasti esimerkiksi siitä, että kadulla saa kävellä rauhassa ilman sen suurempaa ihmishälinää. Myös tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä, että Kokkolassa etäisyydet ovat sopivan mittaisia, eikä mihinkään ole hirveän pitkä matka. Ajattelisin, että Kokkolassa ei ole välttämättömyys omistaa autoa, vaan että täällä pärjäisi liikkumisen suhteen hyvin pyörällä.

Vapaa-aika Englundilla kuluu uutta kotia laitellen, sekä elokuvia katsellen ja käsitöitä tehden.

– Olen vähän sellainen viherkasvi-hifistelijä, kotini on niitä ihan täynnä. Kun muutin Vaasasta pois niin pari kaveriani kysyi, että miten ajattelin pärjätä ilman kasvi- ja puutarhaliike Plantagenia, nauraa Englund ja jatkaa:

– Pitää lähteä oikein ajan kanssa tutustumaan Kokkolan kukka- ja puutarhaliikkeisiin!

Lempipaikaksi Kokkolasta Englundille on muodostunut Villa Elba luontopolkuineen. Erilaiset luontokohteet kiinnostavat.

– Harmittavan vähän noin ylipäänsä olen kerennyt tutustumaan lähiluontoon, vaikka luonnossa liikkumisesta pidänkin todella paljon. Tankarissa olen käynyt, ja se oli hieno paikka!

Englund kertoo kesäsuunnitelmiinsa kuuluvan ainakin vierailun Ohtakariin.

– Sinne suuntaamme kaverin kanssa jo lähiaikoina. Ylipäänsä Kokkolassa pidän siitä, kun luonto on täällä niin hieno, ja helposti saavutettavissa.

Tällä palstalla julkaistaan juttusarjoja: Minun tarinani, Uusi kokkolalainen tai Viikon vapaaehtoinen. Vinkkaa meille haastateltavia osoitteeseen: toimitus@kokkolalehti.fi

#