torstai 30.6.2022 | 04:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Paholaisen valittu kansa nähdään Teatteri Gitan esittämänä Lohtajan kesäteatterilavalla

Sini Sulkakoski
Ke 15.6.2022 klo 10:25

Näytelmä kertoo paholaisesta, jolla on työvoimapula helvetissä. Nopeasti paholainen kuitenkin keksii keinon, jolla hän saa koe-eräksi helvettiin orjatyövoimaksi seitsemän suomalaista.

– Ja tietenkin rahanahneet ja hyväuskoiset suomalaiset menevät paholaisen kehittämään ansaan. Tarinassa nähtävät Lalli ja Volvo Markkanen sieppaavat suomalaiset syntisäkit, ja lastaavat heidät Tuonelan veneeseen virran vietäväksi, kertoo näytelmän ohjaaja Maiju Niemi.

Näytelmä on tehty yhteistyössä Kokkolan seudun opiston kanssa.

– Ihan perinteinen kesäteatteri-aihehan tämä ei ole, mutta Teatteri Gitta haluaakin soutaa tällä saralla vähän erilaiseen suuntaan!Niemi toteaa Paasilinnan ja Parkkisen tekstin puhutelleen työryhmää huumorillaan ja sanomallaan.

– Se haastaa samalla myös näyttelijät uudella tapaa, kun näytelmän kantavana teemana on ahneus ja itsekkyys.

Näytelmän musiikista vastaa kokkolalaismuusikko Miia Kaunisto.– Kävimme Miian kanssa yhdessä läpi, minkälainen musiikki tukisi tämän tyyppistä esitystä. Miia on säveltänyt kaikki kuultavat laulut, sanat ovat Paasilinnan ja Parkkisen tekstistä. Luvassa on hyvää ja mukaansa tempaavaa kansanlaulupoljentoa!

Teatteri Gitan Paholaisen valittu kansa -työryhmän 12:sta henkilöstä suurin osa on pitkänlinjan harrastenäyttelijöitä.– Mukana on myös muutamia ensikertalaisia!

Paholaisen valittu kansa sisältää ahneutta, hikoilevia syntisäkkejä ja suomalaista yhteishenkeä. Niemi toivoo näytelmän herättävän katsojassaan ajatuksia, mutta myös naurattavan.

– Monenlaiset tunnelmat ovat sallittuja! Tämä on draamakomedia laululla höystettynä. Olemme laittaneet ikärajasuositukseksi 12 vuotta, koska näytelmän sisältö ja kohtaukset ovat välillä vähän rajuja.

Paholaisen valittu kansa ensi-illassa 16.6 Lohtajan kulttuuritalo Veistämöllä.

”Ja tietenkin rahanahneet ja hyväuskoiset suomalaiset menevät paholaisen kehittämään ansaan.

#