torstai 30.6.2022 | 04:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Taas pääsee Vesiveijariin – Kuusi viikkoa suljettuna ollut uimahalli otti vastaan yleisöryntäyksen

Outi Airola
Ke 15.6.2022 klo 10:30 | päivitetty to 08:48

Maanantaina helpotti. Kuusi viikkoa kiinni ollut Vesiveijari avasi ovensa ja kansa ryntäsi heti sisään.

– Aamusta saakka oli jonoa ja päivän aikana kävi kahdeksisen sataa ihmistä polskimassa. Pitkä tauko ja kesäkuu melkein puolessa välissä, niin porukka halusi heti uimaan, arvioi palvelupäällikkö Jukka Luhtio.

Yleensä huoltokatkos on kestänyt pari-kolme viikkoa, joten vieroitusoireista tuli nyt tuplasti pahempia. Moni luulikin, että uimahallissa tehdään isompaa remonttia?

– Ei, kyllä kyse oli normaalista vuosihuollosta, mutta samalla tehtiin perusteellinen kuntokartoitus, kertoo Luhtio.

Vuosihuoltoon kuuluu pientä remonttia kuten saunanlauteiden vaihtoa, rikkinäisten kaakeleiden korjausta, sähkö- ja lvi-huoltoja, saunanovien vaihtoja ynnä muuta huoltoa.

– Se on sitä jokavuotista työtä, mutta nyt tosiaan käytiin läpi kaikki altaiden pohjat ja rakenteet, joihin kuntotarkastuksessa tehtiin yli sata kolmekymmentä näytteenottoreikää.Reikien avulla analysoidaan rakenteiden kunto. Analyysit ja tulokset saadaan syksyllä, tietää Luhtio.

Perusteellinen kuntotarkistus tarvitaan, sillä uimahalli rupeaa lähentelemään neljänkymmenen vuoden ikää. Se on rakennettu vuonna 1985.

– Kyllähän edessä on väistämättä peruskorjaus lähivuosina, kun ikää on tämän verran. Syksy kertoo sitten tarkemmin, missä kunnossa halli on.

Ulkoaltailta löytyy maanantaina iloista porukkaa. Vesi pärskyy, kun Vieno ja Onerva Jylhä sekä Niilo ja Julius Peltoniemi pistävät menoksi äitiensä valvovan simän alla. Ulkoaltaat näyttävät hyväkuntoisilta, mutta talviolosuhteet tekevät sielläkin tehtävänsä.

– Siellä oli paljon pakkasen aiheuttamia kaakelivaurioita. Mutta – tämä on jokavuotinen juttu, tietää Luhtio.

Korona rokotti pitkään uimahallien kävijämääriä myös Kokkolassa, mutta maalis-huhtikuulla tapahtui paluu normaaliin. Sittemmin altailla on ollut välillä ruuhkaa. Miten päällikkö Luhtio kehittäisi uimahallia, jos saisi diktaattorina päättää?

– Jossain vaiheessa hybridiareenan luonnoksissa oli uimahallin laajennus 50 metrin allasosastolla, joka tulisi Suntin puolelle. Tämän toteuttaisin kyllä, sillä se meiltä puuttuu. Meillä on paljon SM-tason kilpauimareita ja kuntouimareita, jotka kansoittavat uintiradat alkuillasta. Tämä helpottaisi ruuhkaa ja loisi paremmat kilpailu- ja harrastusmahdollisuudet.

Muutoin Luhtio ei koskisi halliin, joka kunnallisena palveluna tarjoaa jokaiselle jotakin.

– Meillä on mahtavat palvelut vauvasta vaariin jokaiselle ja vielä edulliseen hintaan. Tämän konseptin haluan säilyttää.

//juttua muokattu 16.6.2022 klo 8.47

”Kyllähän edessä on väistämättä peruskorjaus lähivuosina, kun ikää on tämän verran.

#