tiistai 31.1.2023 | 11:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Kaikkea muuta kuin helleuutisia

Outi Airola
Ke 29.6.2022 klo 11:00

Yleensä helteet tuovat mukanaan uutisköyhyyden. Toimituksissa pohditaan, mitä muuta voitaisiin kansalle kertoa kuin uimarantojen levätilanteita ja päivittää hukkumistilastoja. Kunnanhallitukset lomailevat ja virkamiehistö samoin.

Eilinen oli tässä historiassa poikkeus: parhaat helteet säestivät Suomen dramaattisia Nato-käänteitä. Päivä meressä päättyi hämmästyneisiin kulmankohotuksiin iltakymmeneltä – Turkki käänsikin kelkkansa. Suomi ja Ruotsi ovat tervetulleita Natoon.

Myös maakunnallista draamaa mahtui eiliseen. Tullin ja Ruokaviraston ykkösjoukot olivat matkustaneet Kokkolaan kertoakseen, että täällä on törttöilty. Pohjalainen rehusekoittamo oli salakuljettanut Tanskasta mahdollisesti saastunutta kalajätettä aikomuksenaan tehdä siitä turkisrehua täkäläisille tarhoille. Mahdollinen saastuminen tarkoittaa tautiriskiä – kalajätettä oli säilytetty samassa varastossa koronan vuoksi lopetettujen minkkien kanssa. Muistan, miten alueen tarhaajat olivat viime vuonna huolissaan Tanskan tarhojen koronatilanteesta ja pelkäsivät taudin leviävän. Tätä taustaa vasten toiminta tuntuu törkeältä.

Paikallinen dramatiikka eiliseltä liittyy Pitkänsillankadun töiden keskeytymiseen. Kaupunki päätti jatkaa töitä valituksesta huolimatta, mutta tälle hallinto-oikeus pisti stopin. Sorapinnalla siis mennään toistaiseksi.

Nyt alkaa loma ja toiveena on lämmön jatkuminen – ilman suuria uutisia. Voisin taas muistuttaa, että ”elekee soitteko kun kauniit ja rohkeet tulloo.” Oikein hyvää kesää kaikille!

outi.airola@hillagroup.fi

”Myös maakunnallista draamaa mahtui eiliseen. Tullin ja Ruokaviraston ykkösjoukot olivat matkustaneet Kokkolaan kertoakseen, että täällä on törttöilty.

#