keskiviikko 17.8.2022 | 08:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mustakarilla soi kahden vuoden tauon jälkeen: "Tosi hienolta tuntuu nyt päästä tekemään tapahtumaa"

Outi Airola
Ke 29.6.2022 klo 10:30 | päivitetty ke 12:45

Mustakari Memories pääsee vihdoin eroon kahden vuoden piinasta. Sekä vuonna 2020 että 2021 kaupunkilaisten suosima festivaali suunniteltiin – ja peruttiin. Nyt näyttää siltä, että mikään ei voi mennä pieleen.

– Voisi todeta, että nyt ollaan innoissaan kuin ilmapallot! Edellinen Mustakari Memories on pidetty vuonna 2019, joten tosi hienolta tuntuu nyt päästä tekemään tapahtumaa, kertoo festivaalijohtaja Jaki Silvennoinen.

Tulevana viikonloppuna järjestettävä tapahtuma on yksi osuuskauppa KPO:n järjestämistä tämän kesän festareista. Silvennoinen on mielissään paitsi järjestäjien ja yleisön, myös artistien puolesta.

– Artisteilla on ollut aika hiljaista viimeiset pari vuotta. Nyt päästään vihdoin festarimaailmaan ja live-keikkoihin kiinni, mikä on hienoa.

Mustakari Memoriesin esiintyjäkattaus tarjoaa musiikkia moneen makuun. Listalta löytyy paikallista väriä Bon’s Ballsien ja Vicci & Jailhouse Dad’sin muodossa, samoin kaksikieliseen kaupunkiin sopiva Fredrik Furun keikka. Isoja nimiä ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Teflon Brothers, Ellinoora, Abreu, Olavi Uusivirta sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

– Nyt on Tuuren viimeinen kesä Karavaanin kanssa, oli loistavaa saada heidät tänne, iloitsee Silvennoinen.

Mustakari Memories pyrkii paitsi kokoamaan alueen ihmiset yhteen, myös houkuttelemaan tulijoita kauempaa. Juuri tällä hetkellä tapahtuman lipunmyynti kärsii samasta ongelmasta kuin kaikkien festivaalien: ihmiset ostavat liput vasta viime tingassa.

– Se on tämän ajan ilmiö. Toivon, että ihmiset lähtevät nyt hakemaan liput ja päättävät lähteä festareille.

Sää ainakin suosii. Viikonlopun sääkartta hehkuu punaisena myös Kokkolan kohdalla.

– Nyt voi hymyillen katsella säätiedotusta, toteaa festivaalijärjestäjä.

//Muutettu otsikkoa klo 12.44

”Nyt voi hymyillen katsella säätiedotusta.

#