keskiviikko 17.8.2022 | 06:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri juhlii viisikymppisiä – Syyskaudella huippuvierailuja, Chaplinin mykkäelokuvan säestystä sekä kantaesitys

Sini Sulkakoski
Ke 29.6.2022 klo 11:00

50-juhlavuottaan viettävän Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin syyskausi on täynnä huippuvierailuja ja suuria yhteisproduktioita.

– Luvassa on valtavan hieno ja monipuolinen kokonaisuus juhlavuotemme kunniaksi. Lähtökohtaisena ajatuksena meillä onkin ollut, että haluamme tarjota kaikkein parasta Keski-Pohjanmaan kuulijoille, kertoo Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intendentti Marjukka Puutio.

Syyskauden aikana Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin vieraaksi saapuvat esimerkiksi englantilaissellisti Steven Isserlis, pianisti Angela Hewitt ja kontratenori Valer Sabadus.

– On upeaa, että vieraaksemme saapuu näiden lisäksi monia muitakin musiikkimaailman tähtiä. Korona siirsi myös yhteistyöprojekteja eteenpäin, mutta nyt niitä on tiedossa lokakuussa yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin, ja itsenäisyyspäivänä Oulun Sinfonian ja helsinkiläisen Polyteknikko-kuoron kanssa.

Kesällä on luvassa useampi pop-up -tapahtuma, jolloin Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri vierailee esimerkiksi Vohvelikahvilassa, Länsipuiston lavalla ja keskiviikon Iltatorilla.

Syyskuussa yhteistyössä Kokkolan Kinojuhlien kanssa toteutettavassa elokuvanäytöksessä Kamariorkesterin soittaa musiikin Charlie Chaplinin mykkäelokuvaan Poika.

– Tämä soitetaan isolla kokoonpanolla, ja mukana on myös puhallinsoittimet. Tämä tulee olemaan meille iso ja mittava ponnistus monin tavoin.

Perinteeksi muodostunut viihdekonsertti toteutetaan lokakuun puolivälissä trumpetisti Jukka Eskolan ja laulaja Emma Salokosken kanssa.

Erityinen juhlapäivä on 12.11, jolloin on kulunut päivälleen 50 vuotta Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesterin ensikonsertista. Tätä juhlistetaan orkesterin perustajan, kunniakapellimestari Juha Kankaan johdolla. Konsertissa kantaesityksensä saa myös juhlavuoden tilausteos liettualaissäveltäjä Onute Narbutaitelta.

– Juhlavuoden kunniaksi on julkaistu 50-vuotishistoriikki sekä levy, missä kuullaan neljän keskipohjalaislähtöisen muusikon versioinnit Wiljami Niittykosken sävelmistä.

Syyskausi päättyy Barokkijoulu-konserttiin Kokkolan kirkossa, jolloin jouluisiin tunnelmiin johtaa barokkispesialisti ja harpisti Andrew Lawrence-King.

Puutio on hyvillään juhlavuoden ohjelmasta ja odottaa tulevaa syyskautta innolla.

– Toivon sydämestäni, että pitkän korona-ajan jälkeen ihmiset löytäisivät konsertteihin nauttimaan monipuolisesta musiikkitarjonnastamme.

”On upeaa, että vieraaksemme saapuu näiden lisäksi monia muitakin musiikkimaailman tähtiä.

#