keskiviikko 22.3.2023 | 23:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vihreä siirtymä ja geopolitiikka esillä – Kokkolan Chydenius-seminaari kutsuu yleisöä perjantaina

Outi Airola
Ke 29.6.2022 klo 15:00

Tulevana perjantaina Kokkolassa koetaan jälleen Chydenius-seminaari, jonka puhujakaarti on vuosittaiseen tapaan kiinnostava. Kokkolassa keskustellaan Euroopan vihreästä siirtymästä ja geopolitiikasta. Tämän vuoden Chydenius-seminaarin aiheena on ”Turvallisuus, geopolitiikka ja eurooppalainen energiatulevaisuus”.

Tänä vuonna puhujakorokkeelle nousee muun muassa Varman toimitusjohtaja Risto Murto, joka tuo keskusteluun näkemyksensä Euroopan energiatulevaisuudesta. Vihreän siirtymän uhkia ja mahdollisuuksia pohtii omassa puheenvuorossaan puolestaan työelämäprofessori ja pitkäaikainen valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki. Puhujina ovat myös Kuntaliiton yhdyskunta- ja ympäristöasioiden johtaja Miira Riipinen, Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt ja Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä.

Tilaisuuden lopuksi kuullaan Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolan näkemykset Euroopan ja Suomen muuttuneesta turvallisuudesta. Aaltola osallistuu tilaisuuteen etäyhteydellä. Kokkola-salin yleisöllä on kuitenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille.

Kaikille avoin, maksuton tilaisuus on Kokkolassa jokakesäinen tapahtuma, jonka aiheet nousevat talouspolitiikasta ja muista Anders Chydeniukselle tärkeistä teemoista. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Tilaisuuden juontaa Keskipohjanmaa-lehden päätoimittaja Tiina Ojutkangas. Maksutonta ja kaikille avointa tilaisuutta voi seurata myös verkon välityksellä.

”....yleisöllä on kuitenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä puhujille.

#