perjantai 3.2.2023 | 05:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Luonnon perässä kotimaassa

Maria Store
Ke 27.7.2022 klo 11:00

Heinäkuu on vilkas lomakuukausi. Se on havaittavissa myös Kokkolan kaduilla. Vanhankaupungin katuja tallustelee tasaiseen tahtiin opaslehtisten ja kameroiden kanssa varustautuneet turistit. M/S Jenny täyttyy majakkasaarelle mielivistä matkustajista.

Kokkolan matkailullisten kärkien lisäksi tapahtumat ovat tärkeä osa Kokkolan vetovoimaa. Varsinkin heinäkuu on vilkasta aikaa niiden osalta. On Kokkola Cupia, Kulttuuriviikkoa, Viinijuhlia, Mustakari Memoriesia, Kirkkomusiikkijuhlia ja muuta. Tulijoita on niin paljon, että tiettyjen tapahtumien aikana majoituspuolella on myytävänä enää ”eioota”.

Aina välillä pohditaan, tarvitseeko Kokkola uusia vetonauloja, jotka toisivat matkailijoita kaupunkiin. Niitä on vaikea tyhjästä nyhjäistä, mutta mahdollisuuksia kehittämiseen on.

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto luonto- ja kaupunkikohteineen houkuttaa varmasti, kunhan tieto siitä saadaan leviämään. Meripuisto on kehittynyt vuosien varrella hienoksi kokonaisuudeksi, jota Suntinsuun toisen puolen kehittyminen täydentää. Venevajojen jatkeeksi rakentuva kokonaisuus on tulevien vuosien valttikortti. Majoitusta, puuveneitä, kahviloita, sauna ja savustamo. Ne kiinnostavat varmasti kävijöitä.

Itse paljon viime kesinä kotimaata kiertäneenä voin todeta, että mitään ihmeellisyyksiä kaupunki ei tarvitse houkuttaakseen luokseen. Omalla kohdalla siihen riittää merimaisema ja viihtyisä majoitus. Jos reitin varrelle osuu vielä kivoja kahviloita ja kauniita kaupunkiympäristöjä, olen myyty. Samoilla linjoilla tuntuu olevan moni muukin.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan ja Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan yli kolmasosa suomalaisista odottaa kotimaanmatkailulta eniten luontoa ja kauniita maisemia.

Lisäksi matkailijoita houkuttelevat kotimaassa muun muassa lähiseutujen retket, tapahtumat ja elämykset kaupunkikohteissa.

“Erityisesti pienet ja persoonalliset kohteet kiinnostavat kotimaisia matkailijoita tällä hetkellä. Kokeneet matkailijat kaipaavat ihmisläheisiä elämyksiä”, kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Maisa Häkkinen kampanjan tiedotteessa.

Pieni ja persoonallinen, sitähän Kokkola on.

maria.store@hillagroup.fi

”Aina välillä pohditaan, tarvitseeko Kokkola uusia vetonauloja, jotka toisivat matkailijoita kaupunkiin.

#