keskiviikko 17.8.2022 | 07:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotiseuturakkautta julistetaan tatuointien muodossa: "Minusta Kokkolan vaakuna on yksi Suomen hienoimmista"

Maria Store
Ke 3.8.2022 klo 09:45 | päivitetty ke 09:45

Kokkolalaislähtöisen Mikko Lekkerimäen vasempaan nilkkaan on tatuoitu Kokkolan vaakuna, tervatynnyri tulenlieskoineen.

– Muutin Kokkolasta Tampereelle nelisen vuotta sitten. Pitäähän minun täällä tunnustaa väriä, hän toteaa naurahtaen ja jatkaa:

– Kokkola on tärkeä paikka ja ylpeästi kerron olevani kokkolalainen. Moni tunnistaa vaakunan ja kysyy olenko Kokkolasta. Minusta Kokkolan vaakuna on yksi Suomen hienoimmista.

Tatuoijana työskentelevä Lekkerimäki toteaa, että vaakuna toimii myös hyvin tatuointina. Se on tarpeeksi yksinkertainen ja selkeä.

– Se toimii niin isompana kuin pienempänäkin versiona.

Eero Puumalan jalkaa koristaa Kokkolan vakuuna.
Maria Store

Tervatynnyrin on iholleen tatuoinut myös Eero Puumala.

– Otin sen kolmisen vuotta sitten. En oikein tiedä miksi. En ole erityisen kotiseuturakas, mutta Kokkola on paikka, missä on kaikki minulle tärkeä. Halusin kotiseutusymbolin ja vaakuna oli varma valinta.

Jonkinlaista kotiseutuylpeyttä edustaa myös toinen tatuointi. Puumalan iholle on tatuoitu teksti KPS, eli Kokkolan Palloseura.

– Se on jalkapallojoukkue, jossa olen pelannut juniorina ja aikuisenakin.

Julius Puskala on tatuoinut käsivarteensa Yli-Ullavan postinumeron 68380.

– Olen asunut ympäri Suomea ja aina lopulta löytänyt itseni Ullavasta. Täällä on hyvä olla ja hengittää, kotiseuturakkaaksi tunnustautuva Puskala toteaa.

Hän ei ole törmännyt muilla Ullava-aiheisiin tatuointeihin.

– Kun joku kysyy, vitsailen että tatuointi on vankilanumeroni. Mutta kun selitän mistä oikeasti on kyse, pidetään tatuointia hyvänä ideana.

Yli-Ullavan postinumero komeilee Julius Puskalan käsivarressa.
Maria Store

Jani Salmi on tatuoinut koko käsivartensa täyteen Kokkolaa edustavia kuvia. Joukossa on tervatynnyrin lisäksi Pususilta ja Harrbådan majakka.

– Pususilta ja Harrbåda ovat tuttuja paikkoja, mutta ei niihin liity erityisiä muistoja. Halusin tatuoinnin ja päädyin tähän. Mikko (Lekkerimäki) on tehnyt hyvää jälkeä ja paikat tunnistaa tatuoinneista heti.

– Janin tatuointi on isoin Kokkola-aiheinen tatuointi, jonka olen tehnyt, kertoo Lekkerimäki.

Salonen otti tatuoinnin serkkunsa muistoksi.
Maria Store

Kim Salosen tatuoinnin taustalla on syvällisempi ajatus. Hänen oikeaan olkapäähän on tatuoitu Kokkolan rautatieasemalla seisova veturi ja sen lisäksi enkeli.

– Otin tatuoinnin Raaseporin junatapaturmassa menehtyneen serkkuni muistolle. Veturin valitsin koska se on hieno, kokkolalainen maamerkki. Kotipaikkakunta on minulle tärkeä.

Salonen kertoo, että hänelle oli selvää nuoresta asti, että hän tulee ottamaan tatuoinnin.

– Mutta en halunnut ottaa tatuointia pelkästään tatuoinnin vuoksi, vaan halusin, että taustalla on syvempi ajatus. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja tatuoinnin tekijä Jonna Kivijärvi onnistui työssään mielestäni erittäin hyvin.

Salonen ei sulje pois mahdollisuutta toisesta Kokkola-aiheisesta tatuoinnista, mutta myös sen taustalla pitää olla jokin ajatus ja merkitys.

Tampereella tatuoijana työskentelevä Mikko Lekkerimäki kertoo, että studioon astelee säännöllisesti kotiseutuaiheisia tatuointeja haluavia asiakkaita.

– Yleensä he ovat sellaisia, jotka ovat muuttaneet pois kotiseudultaan.

Lekkerimäki on tatuoinut vaakunoiden lisäksi esimerkiksi kesämökkejä tai kotikaupungin nähtävyyksiä.

– Tamperelaisille olen tatuoinut muutaman Näsinneulan, Pispalan Haulitornin ja Tammerkosken.

”Halusin kotiseutusymbolin ja vaakuna oli varma valinta.

#