keskiviikko 17.8.2022 | 08:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kälviän Jokikylän kyläyhdistys ry järjestää torstaista sunnuntaihin kestävän Käläviän Kesäteatterifestivaalin

Sini Sulkakoski
Ke 3.8.2022 klo 17:00

Ensimmäistä kertaa järjestettävät festivaalit käsittävät 23 yksittäistä tapahtumaa.

– Olin jo pitkään miettinyt ja osin harmitellutkin sitä, kun Kokkolassa ei ole yhteistä isoa kesäteatterilavaa, mihin voisi kutsua vierailevia kesäteatteriryhmiä esiintymään. Olin viime vuonna mukana Ykspihlajan kulttuuriviikolla käydyssä keskustelussa koskien Kokkolan kaupungin elävöittämistä. Sen myötä ajatus kesäteatterifestivaalista syntyi, ja lopulta päätin alkaa työstämään ajatusta teoiksi, kertoo Käläviän Kesäteatterifestivaalien taiteellinen johtaja sekä tuottaja-puuhahenkilö Anni-Veera Aitolehti.

Festivaalia on suunniteltu ja rakennettu nyt liki vuosi. Festivaalitiimi, johon kuuluu Aitolehden lisäksi Marko Kivelä, Pirjo Tuunala ja Päivi Hietala, ovat innoissaan.

– Olen todella iloinen, että ohjelmistossa on erilaisia esiintyjäryhmiä ympäri Suomen, iloitsee Aitolehti.

Pääpaino on pienillä ammattiteattereilla, mutta mukaan mahtuu myös harrastajien esityksiä.

– Lisäksi festivaaleilla on mahdollisuus osallistua kahden tunnin mittaisille teatterikursseille.

Aitolehti toteaa tarjolla olevan myös harvinaista herkkua, kun Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli tulee esittämään torstaina koko illan improvisaatio-näytelmän.

– Koko illan kestävää improvisaatiota ei nimittäin usein alueellamme nähdä!

Esitysten ja työpajojen lisäksi ohjelmistossa on Teatteripyöräilykulkue, johon saa vapaasti osallistua kaikki halukkaat.

– Pyöräily on niin olennainen osa kälviäläisyyttä niin ajattelimme, että tällainen kulkue yhdistettynä teatteriin erilaisten asujen, sekä vaikka ja mono- ja dialogien kera voisi olla hauskaa!

Festivaalin ohjelma järjestetään Jokikylätalolla, ja osa tapahtumista on ilmaisia. Festivaalialueella on myynnissä monenlaista ruokaa ja juomaa paikallisten yrittäjien toimesta.

Aitolehti kannustaa ihmisiä osallistumaan tapahtumaan avoimin mielin.

– Esimerkiksi perjantaina on hyvä aika vierailla Jokikylätalolla jolloin tarjolla on sirkusta, tanssia, huimia temppuja, kivien maalausta ja tarinoita ihan ilmaiseksi. Käläviän Kesäteatterifestivaalit on matalan kynnyksen tapahtuma ihan kaikille!

”Olen todella iloinen, että ohjelmistossa on erilaisia esiintyjäryhmiä ympäri Suomen.

#