sunnuntai 4.12.2022 | 09:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Yartey vetää taas yllensä Pallo-Veikkojen paidan – Ukrainalais- ja amerikkalaisväriäkin nähtiin tiistain harjoituksissa

Lasse Gran
Ke 10.8.2022 klo 10:27

CABB Kokkola ja KPV tarjoavat vapaan pääsyn Ykkösen elintärkeään kotiotteluun lauantaina. Vastaan juoksee surkean kevään jälkeen pääkaupunkiseudun PK-35, joka on löytänyt hyvän pelivireen. Vieraat ovat kolmen ottelun voittoputkessa.

Entä KPV? Loukkaantumisten ym. syiden takia harjoitusvahvuus on pari viikkoa asettanut haasteita sekä valmennuksellisia että pelaajien kuormituksen suhteen. Ja se näkyy!

Alla on kirvelevä 0–3 tappio Jaron vieraana. Kapteeni Sebastian Mannström kiteytti pelin oivasti.

– Pelasimme hyvin puolisen tuntia ja pätkän toisen puoliajan alkua. 0–2 ja 0-3 maalit tulivat liian helposti. Hävisimme kakkos- ja kolmospallot, harmitteli ”Sebu”.

Kapteenin ohella Marcel Beuker pelasi omalla tasollaan. Jaro oli fyysisesti valmiimpi derbyn vaatimuksiin.

Lisää jobinpostiakin valitettavasti tuli. Toppari Haris Chantzopoulos on käynyt magneettitutkimuksissa ja linkutti tiistaiaamuna sukkasillaan.

Uusia ja uusvanhoja kasvoja on luvassa ennen siirtoajan umpeutumista. Kokkolalaisille Veikkausliiga-kaudelta tuttu Ishmael Yartey palaa vihreään paitaan. Ghanalaislaituri on viimeksi pelannut Bahrainissa. Ukrainalais- ja amerikkalaisväriäkin nähtiin tiistain harjoituksissa.

– Ukrainalainen osoitti pelimiehen merkkejä, mutta onko fyysisesti pelikunnossa, mietti valmentaja Aki Sipilä.

Kahden pelaajan lisäksi taustajoukot on saanut vahvistuksena Tuomas Moilasen, joka astuu pelaajakoordinaattorin tehtäviin.

Runkosarjasta on pelaamatta neljä kierrosta ja KPV on sarjataulukon kuudes, eli viimeisellä ylemmän loppusarjan paikalla. PK-35:n ohella kohdataan vielä MP Mikkelissä, TPS Kokkolassa ja EIF Tammisaaressa. Viimeksi mainittu hengittää pisteen päässä. Vain voitto PK:sta kelpaa lauantaina.

Tuomas Moilanen on palannut pelaajakordinaattoriksi.

GBK lähetti viikolla pelaajilleen ja kannattajilleen selkeän viestin tavoitteellisemmasta suunnan muutoksesta kiinnittämällä jo tässä vaiheessa valmentajakaksikon Niklas Käckon ja Miika Hohenthalin myös ensi kaudeksi. Samassa yhteydessä julkistettiin brasilialaiskaksikon Toron ja Zucan jatkosopimukset ensi kaudeksi. Kolmaskin brassi on tulossa loppuviikosta.

GBK hallitsi, mutta hävisi KajHan vieraana 1–2 ja maalista Teemu Mäen syötöstä vastasi Aaro Hedman. -Meiltä vietiin kaksi selkeää maalia ja tuhrittiin myös rankkari, totesi lasarettiin tikattavaksi joutunut Ville Luokkala.

GBK:n elokuun ohjelma on haastava. Kolmessa perättäisessä kotiottelussa kohdataan sarjakakkonen VIFK torstaina, jonka jälkeen on vuorossa sarjakärki JJK ja Kraft, joka myös mielii neljän sakkiin ja nousukarsintaan.

Toissa viikolla Kokkolassa ihastuttanut OTP pelasi tynkä joukkueella lauantaina Vaasassa. Matkassa oli vain 11 kenttäpelaajaa ja huoltaja. Vanhin pelaaja oli 42-vuotias ja nuorin 15. OTP:llä ja Kolmosen PS Kemillä on yhteistyösopimus, mutta kemiläisillä oli tärkeämpi tehtävä omassa sarjassaan. PS Kemin rosterissa on 22 pelaajaa ja kaikki ulkomaalaisia.

#