sunnuntai 4.12.2022 | 11:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tarmo Ite ja Special Present vakuuttivat Heimarin raveissa– Heimarin radalla ilmennyt ilkivaltaa

Tuula Torppa
Ke 10.8.2022 klo 15:00

Heimarin ravien kakkossijat vakuuttivat sekä Special Presentin että Tarmo Iten taustajoukot.

Vaivoja on ollut molemmilla, mutta hevoset ovat menossa parempaan päin ja Heimarin esitykset vahvistivat, että ne ovat valmiit kovempiinkin lähtöihin.

– Special Present oli nyt erittäin hyvä, vaikka juoksupaikka oli johtavan rinnalla, se kyllä osoitti,että ori on palaamassa entiselle tasolle, ohjastaja Veli-Erkki Paavola veikkasi.

Ori jatkoikin heti lauantaina Ylivieskan Toto75-lähdössä, jossa sijoittui kolmanneksi ja vielä kuraradalla.

– Keli ei ole ollut sille mieleen, mikä nostaa esityksen arvoa. Vähän tiukensin treeniä ennen Kokkolaa ja se tepsi. Hengitysongelmiahan sillä on ollut koko uran ajan ja ne ovat pahimmillaan yleensä syksyn kosteilla ja kylmillä keleillä, valmentaja Harri Puutio selvittää.

Special Presentin omistavat Neea, Netta ja Nooa Puutio.

Pitkältä tauolta ponnisti toiseksi myös Nina Axelqvistin ja Ari-Pekka Kolppasen omistama Tarmo Ite.

– Pieniä terveysmurheita sen kanssa on ollut, mutta nyt on päästy sitä valmentamaan kunnolla. Lapuan lähdöstä haettiin vauhtia, sitä ennen oli puolen vuoden tauko. Hevonen on valmennuksessa Juha-Matti Paavolan tallissa Kaustisella, välillä se on ollut meillä kotonakin, Ari-Pekka Kolppanen kertoo.

Rahasijat olivat tiukassa kotiradan hevosilla, kolmanneksi kiilasi oma vielä Juha Sillanpään Space Shooter.

Heimarin keskiviikon iltaraveissa nähtiin paljon lapsiperheitä ja uutta yleisöä, mikä ilahdutti järjestäjiä. Lasten kepparilähtö kokosi lähes 30 osallistujaa.

Heimarin raviradalla ilkivaltaa

Heimarin raviradalla on tehty ilkivaltaa pitkin kesää ja katsomorakennus on saanut erinäisiä kolhuja. Tuoreimpana tapauksena viime viikonloppu, jolloin yöaikaan radalla on käyty ajamassa autoilla, minkä seurauksena radassa on pahoja uria. Epätasaisella ja kuoppaisella radalla hevosten valmennus on vaarallista niiden jalkaterveydelle ja radan kunnostus vaatii pieneltä seuralta varoja ja talkootunteja.

– Edellinen kerta oli heinäkuussa ja nyt sama toistui, autoilla siellä on ajettu ja hyvähän se olisi saada tekijät vastuuseen. Ei raviradalle ole autoilla mitään asiaa, ratatallilla hevosia valmentava Juha Sillanpää toteaa harmistuneena.

Kokkolanseudun Hippos miettii jatkotoimenpiteitä, mutta vetoaa ensisijaisesti, että rata-alue jätettäisiin rauhaan.

#