sunnuntai 4.12.2022 | 11:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ykkösen kärki TPS KPV:n vieraaksi: "Toivon hartaasti, että iso yleisö on meille se 12. pelaaja"

Lasse Gran
Ke 24.8.2022 klo 11:40

”Ollako vai eikö olla, siinä pulma” on kuolematon sitaatti. Kaupunkimme edustusjoukkueet KPV Ykkösessä ja GBK Kakkosessa ovat tulessa kotikentällä ja panokset ovat isot. Vihreä janoaa ylempään jatkosarjaan ja raita tappelee säilymisestä.

KPV haki Haris Chantzopouloksen upealla rangaistuspotkulla 1–1 tasapelin Mikkelistä.

Torstaina on vuorossa sarjakärki TPS.

– Se on meille finaali. Toivon hartaasti, että iso yleisö on meille se 12. pelaaja, kertoo valmentaja Christian Sund.

Ylemmän jatkosarjan viivan tuntumassa kahden pisteen sisällä on neljä joukkuetta, Gnistan, EIF, JÄPS ja KPV. Nelikosta yksi jää alempaan jatkosarjaan ja tällä hetkellä maalin ero pitää kokkolalaiset 7. sijalla. Kvartetilla on vain yksi keskinäinen ottelu ja se on päätöskierroksen EIF – KPV puolentoista viikon kuluttua. Paikka ylemmässä jatkosarjassa antaisi tilaisuuden omille kasvateille Akatemiasta ja jopa B-ikäisistä.

KPV:n nippu on ohut loppusuoran auetessa, otteluita 2 runko- ja 5 jatkosarjassa, erityisesti puolustuslinjan suhteen vaarallisen kapea.

– Mikkelissä kokoonpanossa meillä oli 17 pelaajaa ja vain neljä peräpään miestä. Näyttää siltä, että toppareita on jäljellä vain kaksi loppukautta ajatellen. Hariksen ja Kylen (Curinga) nilkat saatiin vahvan teippauksen ansiosta pelikuntoon, Sund toteaa.

Tiistain harjoituksista Chantzopoulos oli sivussa, mutta kentällä juoksenteli reittään paranteleva Patrick Byskata. Harkkaryhmän vahvuus oli 12 pelaajaa.

Vaihtoehdot ovat vähissä, ehkä Harri Heiermann topparina? Esimerkkinä HJK:n vastaava osasto: Arajuuri, Toivio, Halme, Tenho, Hoskonen, Moren, Peltola ja Raitala. Nimekäs kahdeksikko!

KPV:n paidassa debytoivat Ville Seppä ja Willem Haapiainen. Maalivahti Seppä antoi näytteen rohkeasta jalalla pelaamisesta, ns. kolmantena topparina, ja kärki Haapiaisella oli hieno sauma laukoa pallo rysään. Topparipari sivuilla Marcello Beuker ja Jusa Ihalainen puolustivat mallikkaasti.

Entä TPS? 36-vuotiaat Anthony Annan ja Kasper Hämäläinen tuovat kokemusta. Palloveikkojen paidasta tuttuja ovat Demba Savage, Simo Roiha ja Juri Kinnunen.

– Hallitsimme ekassa pelissä Turussa, mutta Tepsi teki maalit. Samaa hallintaa torstaina ja tehdään maaleja.

Topparin tontti?

– Ei mahdoton ajatus, jos saa perehtyä tonttiin. Kaikki paitsi maalivahtiosasto olisi sitten kokeiltu, sanoo Heiermann.

GBK:n valmentaja Niklas Käckoa sapetti tuomaritoiminta, eikä syyttä. Kärkijoukkue JJK:n sai mm. 1–1 tasoituksen lahjarankkarista ja samalla Toron varoitustili täyttyi. Jonkinmoista GBK historiaa tekee viisikko Toro, Markus Enlund, Teemu Mäki, Ville Luokkala, Riku Lelo Lunkoka, jotka nyt ovat kaikki pelikiellossa.

1–3 tappiossa Enlund vei alkuminuuteilla Aaro Hedmanin syötöstä GBK:n 1–0 johtoon.

Sunnuntai-illan tärkeässä kotiottelussa Kraftin isäntinä ei pelikiellossa olevaa viisikkoa siis nähdä. GBK:n kolmas brassipelaaja Lekinho teki sunnuntaina debyytin raitapaidassa.

Kolmosessa KPV Akatemia kohtaa lauantaina NIK:n kotikentällä. Alla on 1–3 tappio Sporting Kristinalle. Johannes Moilanen osui 11-metrin täplältä.

”Toivon hartaasti, että iso yleisö on meille se 12. pelaaja.

#