tiistai 31.1.2023 | 11:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ovet auki taiteilijoiden työhuoneisiin – Kokkolainen Annuli Viherjuuri kutsuu kävijät Hagströmin kulmalle ja sanoo monien yllättyvän työhuoneen siisteydestä: "He kysyvät, että työskentelenkö täällä oikeasti"

Konstrundan-tapahtumaan osallistuu kolme kokkolalaista taiteilijaa.

Maria Store
Ke 31.8.2022 klo 11:00 | päivitetty ke 12:50

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaiset ympäri maata avaavat ovensa työhuoneilleen Konstrundan-tapahtumassa. Kokkolasta mukana on muun muassa kuvataiteilija Annuli Viherjuuri.

– Olen työskennellyt nyt vuoden apurahalla ja uudistanut taiteellista kädenjälkeäni. Halusin osallistua tapahtumaan, koska olisi mielenkiintoista saada siitä kommentteja, hän kertoo.

Viherjuuren aiemmat teokset rakentuivat yleensä ihmishahmojen ympärille.

– Nyt olen kokonaan hylännyt esittävän taiteen ja alkanut työstämään abstraktia pintaa, eräänlaisia mielenmaisemia. Teoksissa on läsnä levollisuutta.

Viherjuuri lähtee työstämään teoksiaan muotojen kautta ja eri väriharmonioita prosessoiden.

– Pintaan teen vaihtelua pensselityöskentelyllä. Saatan yhdistää kiiltävää ja mattaa samaan teokseen.

Taiteilija kertoo olevansa uudesta suunnasta innoissaan.

 – Samalla tämä on eräänlainen mietiskelytaipale. Työstän samalla ajatuksia pehmeistä arvoista ja nykypäivän hyveistä. Minulla on pieniä lapsia ja olen mietiskellyt millaisia arvoja haluan heille opettaa.

Viherjuuren ateljee sijaitsee Hagströmin kulmassa. Siellä hän esittelee tulevana lauantaina ja sunnuntaina tuoreita öljymaalauksiaan ja kertoo työskentelystään.

– Tavoitteena on tehdä taiteilijan työtä näkyvämmäksi ja tutummaksi.

Hän sanoo, että samalla voi aistia rauhallisen ateljeen ilmapiiriä. Moni vierailija on yllättynyt työhuoneen siisteydestä.

– He kysyvät, että työskentelenkö täällä oikeasti, Viherjuuri kertoo naureskellen.

– Tykkään pitää työhuoneeni siistinä. Kotona on pienet lapset, joten koti ei ole koskaan riittävän siisti.

Kokkolasta Konstrundan-tapahtumaan osallistuvat myös keraamikko Merja Pohjonen ja kuvataiteilija Owe Åsvik. Vuonna 2021 tapahtumaan osallistui lähes 500 taiteilijaa, muotoilijaa ja käsityöläistä.

Konstrundan on avoin ateljee -tapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuma on maksuton niin kävijöille kuin osallistujille, jotka avaavat ovensa.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.