sunnuntai 4.12.2022 | 11:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV lähtee ryöstöretkelle Tammisaareen: "On hienoa, kun on panosta ja saanemme parhaan ryhmän jalkeilla"

Lasse Gran
Ke 31.8.2022 klo 18:00

Kaupunkimme lippulaivat KPV Ykkösessä ja GBK porrasta alempana tarjosivat viikonloppuna täyden vastineen pääsylipuille.

Perjantai-illan huumaa oli tarjolle, kun kotijoukkue KPV ja sarjakärki TPS panostivat pelaamaan reippaasti eteenpäin. Tempoa ja intohimoa riitti molemmilla joukkueilla täydet minuutit.

Uusin vahvistus Willem Haapiainen huudatti 71. minuutilla yli tuhatpäistä kotiyleisöä johtomaalilla, mutta 87. minuutilla turkulaiset päättivät vapaapotkusta jakaa pisteet 1–1 tuloksella. Päävalmentaja Christian Sundia viime hetken tasoitus harmitti hiukan.

– Tuo vapaapotku tiedettiin, mutta ei toimittu kuten ole harjoiteltu. Jätettiin kuitenkin kentälle kaikki mitä meillä oli antaa. Oli intohimoa ja taistelua.

Kapteeni Sebastian Mannströmin puuttuminen toki näkyi, mutta loistavasti otettiin laajalla rintamalla vastuuta. Muiden muassa laitapakki Jusa Ihalainen sekä keskikentän kaksikko Harri Heiermann ja Julius Järvinen vastasivat kesän parhaasta esityksestä.

Lauantaina päätetään runkosarja, jossa jyvät erotetaan akanoista. Täysin omissa käsissä ei KPV:n paikka ylemmässä jatkosarjassa ole. KPV:n on haettava kolme pistettä Tammisaaresta EIF:n vieraana ja samanaikaisesti JÄPSin tai Gnistanin on kompuroitava. JÄPS matkaa MP:n ja Gnistan Tepsin vieraaksi.

KPV:n terveystilanne. Viime viikko näytti huolestuttavalta, mutta alkuviikko on päästy harjoittelemaan laajalla rosterilla - Mannström, Patrick Byskata ja Sampo Rintala mukana. Vain Haris Chantzopoulos oli flunssaisena sivussa.

– Ainoa mihin voimme vaikuttaa on voittaa EIF, joka etenkin Tammisaaressa on vaikea vastustaja ja pelaa hyvää jalkapalloa. On hienoa, kun on panosta ja saanemme parhaan ryhmän jalkeilla, toteaa tervehtynyt kippari Mannström.

Entä EIF, joka on jo varmistanut paikan kuuden sakissa? Siirtorajan puitteissa EIF menetti maalipyssynsä Adam Larssonin Ilvekseen ja Oliver Petterssonin HJK:n organisaatioon. Tilalle rekrytoitiin pari ulkomaalaista.

GBK oli sunnuntaina liekeissä surkean Kraftin kustannuksella, jonka nimeksi olisi paremmin sopinut Kraftlös (voimaton). Kotijoukkueelta puuttui pelikiellon takia viisi tärkeää lenkkiä, mutta heidän peräänsä ei tällä kertaa tarvinnut huudella. 4–0 lukemat mairittelevat närpiöläisiä.

Brassi Zuca oli osallisena jokaisessa neljässä maalissa viimeistellen itse kaksi. Avausmaalin Zucan esityöstä vieraat tökkäsivät omaan rysään, ja päätösnumerot laukoi Petteri Jokihaara komeasti ohi Kraft-veskarin. Verkkokalvoilla viipyi pitkään myös Jokihaaran puolesta kentästä lähtenyt nosto, joka oli lähellä onnistua.

GBK matkustaa sunnuntaina jumbo Komeettojen vieraaksi Jyväskylään, ja pelikiellosta vapautuvat Riku Lelo Lunkoka, Teemu Mäki ja Toro. Kaksikko Markus Enlund ja Ville Luokkala ovat vielä yhden ottelun pannassa.

KPV Akatemia varmisteli komealla 4–0 voitolla NIK:sta jatkoa Kolmosen tasolla. Hyvää työtä nuoren ryhmän kanssa on tehnyt kaksikko Aki Lyyski ja Rauno Lesonen.

Maalintekijöinä kunnostautuivat Valtteri Palosaari, Johannes Moilanen, Atte Kangas ja Pietro Kytölaakso.

”On hienoa, kun on panosta ja saanemme parhaan ryhmän jalkeilla.

#