sunnuntai 4.12.2022 | 09:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV sijalle 5. runkosarjassa, kausi jatkuu paineitta: "Meidän yhdessä tekemisemme pienillä resursseilla on ollut loistavaa"

Lasse Gran
Ke 7.9.2022 klo 10:10

– Kauteen lähdettiin täysin nollatilanteesta ja nyt kymmenisen kuukautta myöhemmin päätettiin komeasti Ykkösen runkosarja viidenteen sijaan, joka tietää ainakin viisi kovatasoista jatko-ottelua. Sarjapaikkaa lähdimme varmistamaan ja siihen uskoin. Ylempään jatkosarjaan pääsy on pelkkää bonusta. Siitä kiitos kuuluu koko KPV:n organisaatiolle ja eritoten valmennukselle ja pelaajille sekä kotiyleisölle. Loistavaa, toteaa puheenjohtaja Henri Myntti.

KPV pelasi viimeisenkin runkosarjan ottelunsa veitsi kurkulla. Rahaakaan ei ollut tuhlattavaksi, sillä bussin nokka kääntyi lauantaiaamuna kello 6.40 Tammisaarta kohti ja kello 16.00 pilli soi 9. minuutin kohdalla Haris Chantzopoulos vapautti loistavalla ulkosyrjäsyötöllä Santeri Mäkisen, 1–0. Kymmenisen minuuttia myöhemmin EIF-puolustus sössi ja Mäkinen ohjasi pallon tyhjään rysään.

Eikä siinä kaikki! 3–0 lopputuloksen viimeisteli ”Haris” rangaistuspotkusta, jonka Mäkinen oli hankkinut. Harikselle, joka on pelannut täydet minuutit, saldo on 5 tehtyä ja 2 maaliin johtanutta syöttöä.

KPV:n kokoonpano, jossa jokainen täytti paikkansa paremmin kuin hyvin: Seppä, Beuker, Curinga, Haris, Ihalainen – Mannström (Järvinen), Heiermann – Mäkinen (Kytölaakso), Kauppila, Yartey (Paananen) – Haapiainen (Wegye).

Huomioitavaa, että kentällä pelasi seitsemän oman kylän poikaa. Runkosarjassa esiintyi kymmenkunta lähiseudun pelaajaa ja tuoreimpana tulokkaana on Akatemian joukkueessa pelaava B-juniori Johannes Moilanen.

Lauantai-illan sankari Mäkinen ei haastattelussa nöyristellyt.

– Voitamme loput ja noustaan liigaan, ”Santtu” totesi pilke silmäkulmassa.

Valmentajakaksikko Christian Sund ja Aki Sipilä ovat kahdessa viimeisessä ottelussa tehnyt yhden muutoksen, 4–1–4–1 muodostelma on nyt 4–2-3-1.

­– Meidän yhdessä tekemisemme pienillä resursseilla on ollut loistavaa, suitsuttaa Sund.

Mainittakoon, että kapteeni Sebastian Mannström viettää lauantaina omia häitään ja pieni loukkaantuminenkin vaivaa.

KPV avaa ylemmän jatkosarjan Jaron vieraana sunnuntaina. 18. syyskuuta vieraaksi saapuu EIF, jonka jälkeen on vuorossa vierasottelut KTP:n ja Tepsin vieraana ja päätöskierroksella lauantaina 8. lokakuutta kylään saapuu JÄPS.

KPV janoaa neljän parhaan joukkoon, joka merkitsisi kauden jatkuvan karsintaotteluilla ja lopulta kaksiosaiseen Veikkausliigakarsintaan.

Myös GBK voi suhteellisen rauhallisin mielen pelata loppukauden. 1–1 tasapeli Petteri Jokihaaran komealla vapaapotkumaalilla toi lisäpisteen ja putoamispeikkoon on 6 pistettä kun pelaamatta on neljä kierrosta.

GBK kohtaa lauantaina RoPSin, joka vielä viime syksynä pelasi liigakarsintaa, mutta käy vahvaa nuorennusleikkausta Kakkosessa. Mielenkiintoinen taistelupari on tusinan maaleja viimeistelleet GBK:n Zuca ja RoPSin 17-vuotias Eetu Venäläinen.

Keskiviikkona Keskuskentällä iskevät yhteen KPV: ja VPS:n akatemiajoukkueet. Kolmosen piikkipaikka on vaasalaisten hallinnassa ja KPV on sijalla 7. Kesäkuussa Vaasassa tuli reippaasti pataan ja kalavelkoja lähdetään maksamaan.

”Meidän yhdessä tekemisemme pienillä resursseilla on ollut loistavaa.

#