tiistai 4.10.2022 | 20:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolasta alkaa ropista lisää kansanedustajaehdokkaita ensi kevään vaaleihin

Outi Airola
Ke 14.9.2022 klo 15:00

Kokkola-lehti kertoi jo SDP:n Kokkolan ehdokkaista: Emilia Teerikangas ja Tiina Isotalus. Nyt alkaa tipahdella ehdokkaita muistakin puolueista. Viime viikonloppuna Pohjanmaan Kokoomus asetti ensimmäiset ehdokkaansa: yksi heistä on lohtajalainen Janne Jukkola. Piiri tavoittelee kolmea kansanedustajaa eli yhtä lisää nykyisiin lukemiin.

45-vuotias Janne Jukkola kertoo, että on tärkeää saada kokoomusedustaja eduskuntaan myös Keski-Pohjanmaalta. Vaalikampanjassaan hän aikoo painottaa yrittäjyyttä.

– Haastava tilanne Suomessa ja Euroopassa sekä Venäjän käsittämätön hyökkäys Ukrainaa kohtaan ja sen lyömät laineet aina tänne Suomeen asti sai minut viimeistään tekemään tämän päätöksen, kirjoittaa Jukkola Facebookissa.

Jukkola on neljän lapsen isä ja yrittäjä sekä kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja ja hyvinvointialueen valtuutettu.

Janne Jukkola totesi, että nyt on oikea aika lähteä ehdolle.

Jo kesällä ilmoitettiin keskustan ehdokkaasta Oliver Pietilästä: Keski-Pohjanmaan Keskustanuoret tukee Oliver Pietilän valintaa eduskuntavaaliehdokkaaksi. Pietilä on ollut politiikassa mukana nuoresta lähtien – muun muassa Keskustanuorten liittohallituksen jäsen jo vuosina 2018-2019.

Keski-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Jarno Saukko kommentoi Pietilän ehdokkuutta seuraavasti.

– Suomi ja Keski-Pohjanmaa tarvitsevat nyt ennen kaikkea luotettavaa, turvallista, rakentavaa ja perusasiat tunnistavaa politiikkaa – sitä Oliver tarjoaa. Oliver ei ole pelkästään nuorten puolella, hän on koko kansan mies. Oliverilla on aito tahto kuulla ihmisiä, vastata heidän tarpeisiinsa, ja rakentaa entistä parempaa yhteiskuntaa jokaista ihmistä varten. Oliverista saamme aktiivisen, osaavan, kuuntelevan ja eteenpäin katsovan kansanedustajan Suomelle ja Keski-Pohjanmaalle.

Eduskuntavaaliehdokkuus ei ole Pietilän ensimmäinen. Hän on ollut ehdokkaana eurovaaleissa 2019 sekä tämän vuoden kuntavaaleissa. Menestys kuntavaaleissa toi valtuuston kuopukselle heti paikan kaupungihallituksessa. Piiri asettaa lopulliset ehdokaslistansa näytille loppusyksystä, kuten muutkin puolueet.

Hannu Kippo on paluumuuttaja.
ANNEYRJANA

Hanna-Lea Ahlskog haluaa yhdistää inhimillisen elämän ja kestävän talouden.
ANNEYRJANA

Kristillisdemokraatit ovat olleet ripeitä. Keski-Pohjanmaan piirihallitus ilmoitti viime viikolla nimenneensä eduskuntavaaleihin ehdokkaiksi Hanna-Lea Ahlskogin ja Hannu Kipon Kokkolasta.

– Vaalien tärkeiksi teemoiksi nousevat turvallisuus, talous ja työllisyys. Perheiden arki on turvattava, kirjoittaa piirin puheenjohtaja Hanna-Lea Ahlskog tiedotteessa.

Hanna-Lea Ahlskog on valtiotieteiden maisteri ja viiden lapsen äiti, joka asuu perheineen Öjassa. Hän toimii monissa luottamustehtävissä.

– Minulle tärkeitä ovat inhimillinen kohtelu ja kestävä talous. Haluan löytää ratkaisuja, jotka tukevat kumpaakin, kirjoittaa Ahlskog.

Kotiseudulleen eläköitymisen myötä muuttanut Hannu Kippo, 67, toimii jo valtuutettuna Kokkolassa. Hannu Kippo on tehnyt työuransa myynnin ja markkinoinnin parissa sekä lehti- ja kustannusalalla. Valtuutettuna hän haluaa kehittää liitoskuntien palveluja ja huolehtia esimerkiksi siitä, että lapsiperheiden palvelut kuten päivähoito ja koulut löytyvät läheltä.

Muut puolueet ilmoittanevat ehdokkaistaan lähiaikoina.

”Vaalien tärkeiksi teemoiksi nousevat turvallisuus, talous ja työllisyys.

#