tiistai 4.10.2022 | 19:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Nibacos on saanut lisää kokemusta: "Yleisölle pelataan ja yritämme viihdyttää"

ROY FRILUND
Ke 14.9.2022 klo 18:00

Perjantaina se alkaa, salibandyn Suomisarja. Keväällä pudotuspeleihin asti selvinnyt kokkolalainen Nibacos on vahvistunut. Joukkueeseen on tullut lisää kokemusta.

Nurmon Jymystä tullut Arttu Kukko sekä paluun tehnyt Jukka Keskisipilä tuovat liigakokemusta puolustukseen, kuten myös Blue Foxista tullut Anton Kallvik hyökkäyspäähän.

– Joukkue ei ole muuttunut. On saatu pelkkiä vahvistuksia, valmentaja Jan Salin toteaa.

Kauden 2021-22 ennakossa Salin totesi, että luvassa on railakasta ja yleisöystävällistä peliä, jotka mieluummin päättyvät 12-10 kuin esimerkiksi 2-1.

– Nyt lähdetään siitä, että 12-8 kuulostaa paremmalta. Omaan päähän on pistetty enemmän paukkuja. Ovet eivät voi olla niin auki, se nähtiin kevään pleijareissa. Rangers-pelit opettivat, Salin toteaa.

– Mutta, yleisölle pelataan ja yritämme viihdyttää, hän painottaa.

Joukkueen kasaaminen sujui hyvin, jopa helposti.

– Tämä kausi oli helpoin, mitä joukkueen kasaamiseen tulee. Runko säilyi ja tulijoita oli helppo houkutella, joukkueenjohtaja Jukka-Pekka Pajunpää toteaa.

Kukko ja Keskisipilä ovat yhteensä pelanneet muutama sata liigaottelua. Kallvik on pelannut kymmenkunta liigapeliä.

– Koko kolmikko tuo meille paljon kokemusta ja taitoa.

Nibacos kaudella 2022-23:

Maalivahdit: Matias Kentala, Atte Hanhineva, Jari Koski-Vähälä.

Kenttäpelaajat: Niklas Honkaniemi, Timo Salo, Jaani Nissilä, Luukas Salin, Jukka Keskisipilä, Vili Ylikorpi, Eemeli Seppänen, Tuomas Määttälä, Timi Kopsala, Jesse Lintala, Arttu Harju, Arttu Kukko, Ville Mattila, Roope Nissilä, Miska Honkaniemi, Jori Heikkilä, Tommi Tilus, Anton Kallvik, Lassi Lokasaari (loukkaantunut).

Valmentaja: Jan Salin. Joukkueenjohtaja: Jukka-Pekka Pajunpää. Urheilujohtaja: Jarkko Kynnäs. Mediamanageri: Jani Koivisto. Businessmanageri: Jani Rentola. Tapahtumavastaava: Juha Nurmela.

Timo Salo toimii myös tällä kaudella joukkueen kapteenina.

– Kokemusta on saatu lisää. Lisäksi materiaali on laajempi. Tilanne on parempi kuin vuosi sitten, Salo toteaa.

Viime kaudella Nibacoksen ringissä oli kolme maalivahtia ja 14 kenttäpelaajaa. Nyt ringin vahvuus on 3+18. Sen lisäksi käytössä on neljä-viisi B-junioria.

Alkava kausi on Nibacoksen kolmas Suomisarjassa. Kahta edelliskautta riepotteli korona, mutta nyt toivotaan normaalia kautta.

– Nyt ollaan jo kokeneempia ja meidät tiedetään. Ollaan ehkä jopa vähän ennakkosuosikin asemassa, Salo toteaa.

Suomisarjassa on kymmenen joukkuetta, joista kaksi parasta pääsee nousukarsintoihin.

– Classic United on varmasti hyvä. Merikoski pelasi hyvin viime kaudella. Konnat on vahvistunut. Uskon, että tulee tasainen sarja, jossa kaikki voivat voittaa kenet tahansa ja myös hävitä.

Paikallispelit Blue Foxia vastaan ovat aina mielenkiintoisia.

– Keskinäiset ottelut ovat aina tasaisia ja kovia vääntöjä, sarjataulukosta riippumatta.

Myös harjoituspelien suhteen Nibacos on paremmin valmistautunut. Viime syksynä harjoituspelejä oli vain kaksi, nyt niitä on, cup-ottelut mukaan lukien yhteensä yhdeksän.

Suomisarja alkaa perjantaina ja Nibacos avaa kotiyleisön edessä. Joukkueen vieraaksi saapuu ISB.

#