sunnuntai 4.12.2022 | 10:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV kohtaa EIF:n kotikentällä sunnuntaina – Edessä tärkeääkin tärkeämpi ottelu

Lasse Gran
Ke 14.9.2022 klo 15:00

Palloveikoilla on tulevana sunnuntaina loppukautta ajatellen tärkeääkin tärkeämpi ottelu.

Paikka sijalla 2-4 ylemmässä jatkosarjassa tietää KPV:lle pääsyä jatkokarsintaan. Jatkosarjan ykköspaikasta, joka nousee suoraan liigaan, käydään taistelua KTP:n ja TPS:n kesken.

Vihreän 1–2 tappio Jaron vieraana tiesi pietarsaarelaisille kuuden pisteen etumatkan kolmospaikasta. Näyttää vahvasti siltä, että kolmikko EIF, KPV ja JÄPS kisaa yhden pisteen sisällä nelospaikasta.

Sunnuntai-illan vieras EIF on taulukossa kotijoukkueen kanssa tasapistein, EIF:n maaliero on selkeästi parempi.

Tammisaarelaiset ovat pelanneet viime kuukaudet vahvasti, mutta alla on kaksi tappiota KPV:n ja Tepsin kustannuksella. Turussa tammisaarelaiset olivat pitkään hallitsevampi osapuoli, mutta kokemus oli valttia. 2–0 voitossa Tepsin maalit tekaisi kaksikko Demba Savage ja Kasper Hämäläinen.

Sarjassa KPV ja EiF ovat kohdanneet kahdesti. Syyskuun alussa KPV haki komean 3-0 voiton ja kesäkuussa pisteet tasattiin dramaattisen 1-1 tasoituksella ajassa 90+5.

Voimasuhteet näyttäisivät niukasti kallistuvan KPV:n hyväksi, mutta! Jaron vieraana puolustuslinjan vasemman puolen kaksikon Kyle Curinga ja Marcello Beuker varoitustili täyttyi. Lisäksi Samuel Uusitalo ja Aku Ahokangas ovat loppukauden poissa, eikä sunnuntaina toisen jakson pelannut Patrick Byskata pitkien loukkaantumisjaksojen jälkeen ole täydessä juoksukunnossa.

Puhtaasti puolustuspään osaajia on tasan kolme, Jusa Ihalainen, Patrick Byskata ja Haris Chantzopoulos, joka omalta osaltaan on pelannut täydet 2070 minuuttia 23 ottelussa. Viimeksi mainittu johtaa sisäistä maalipörssiä kuudella osumalla. Sunnuntaina 1–1 tasoitus syntyi Hariksen rankkarista.

Harjoitteletko pilkkuja?

– Aina loppuviikosta treenaan rankkareita. Kulman tai korkeuden valitsen fiiliksen mukaan, Chantzopoulos kertoo.

”Hariksen” jälkeen eniten peliminuutteja ovat keränneet Harri Heiermann 1963 minuuttia ja Sebastian Mannström 1943, joka lauantaina avioitui Helsingissä huippujuoksija Nina Chydeniuksen kanssa.

GBK napsii tasaiseen tahtiin tärkeitä pisteitä ja sarjapaikka on sinettiä vaille paketissa. RoPSin isäntinä Zucan 13. osuma takaksi 1–1 tasapelin. Voittomaalikin oli haarukassa, kun maalivahti Riku Lelo Lunkoka pitkällä avauksella vapautti Joni Lämsän.

GBK tarvitsee kolmesta viimeisestä yhden voiton. Tasapelikin puolentoista viikon kuluttua JBK:n vieraana riittänee.

Mikäli JBK putoaa pietarsaarelaisseudun edustus saattaa ensi kaudella olla vahva. Esse IK jatkaa Kolmosessa ja nelosesta nousee Jaro U23. NIK:kin saattaa saada jatkaa Kolmosessa.

Valtakunnan sarjoihin on kaudelle 2024 luvassa isoja muutoksia ja myös isoakin rahoitusta pääsarjoihin jo spekuloidaan.

”Näyttää vahvasti siltä, että kolmikko EIF, KPV ja JÄPS kisaa yhden pisteen sisällä nelospaikasta.

#