tiistai 4.10.2022 | 20:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Teboilin purkupäätös pysyy? Lautakunta äänesti vastauksesta hallinto-oikeudelle

Outi Airola
Ke 21.9.2022 klo 10:45

Viime viikolla kokoontunut rakennus- ja ympäristölautakunta antoi lausuntonsa Teboilin purkuluvasta tehtyyn valitukseen, joka on käsittelyssä Vaasan hallinto-oikeudessa. Lautakunnan päätöksestä on valittanut K.H.Renlundin museo. Museo katsoo, että erityisiä edellytyksiä poikkeamisen myöntämiseksi ei olisi ollut olemassa. Lautakunta taas katsoo, että poikkeamispäätös on perustunut kokonaisharkintaan.

Päätös syntyi täpärästi äänestyksellä. Asiaa valmistelleen virkamiehen esitystä, joka oli myönteinen museon näkemykselle, kannattivat lautakunnan jäsenet Annika Enlund-Piirto (kd.), Eva-Liisa Kiiskilä (sd.), Sami Simpanen (vas.) ja Hans Snellman (r.). Puheenjohtaja Pentti Haimakaisen (kok.) esitystä, jonka mukaan lautakunta on toiminut oikein eikä näe aihetta muuttaa päätöstään, kannattivat Raimo Hiltunen (kesk.) ja Timo Lassila (ps.). Äänestyksessä Haimakaisen taakse tulivat vielä Anne Hietaharju (kesk.) ja Dennis Rönnkvist (sd.). Äänin 5-4 hallinto-oikeus saa siis vastauksen, jossa lautakunta pysyy tekemänsä päätöksen takana ja katsoo sen syntyneen laillisesti.

Asia etenee seuraavaksi Vaasan hallinto-oikeuden käsittelyyn. Siellä ratkeaa, toimiko kaupunki oikein myöntäessään purkuluvan.

#